Frangipane tart s jabukama

Prvi dan jeseni svojim će nam divnim frangipane tartom s jabukama zasladiti naša Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci
Tijesto
  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • 110 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 30 ml hladne vode
Frangipane
  • 110 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • aroma vanilije
  • 2 jaja
  • 120 g samljevenih badema
  • 2 žlice brašna
I još
  • 5 jabuka
  • 2 žlice džema od marelice
  • šećer u prahu
Priprema
Tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitki kalup za tart.

Tijesto pecite na 180°C oko 20 minuta.

Kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica.

Frangipane

Mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke.

Premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor).

Tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju.

Kada se ohladi, posipajte ga šećerom u prahu.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.