Cheesecake od kokosa i limuna s malinama i borovnicama

Sezonsko voće – maline i borovnice – danas koristimo u ovom zdravom receptu koji su s nama podijelili Nensi i Slaven Beram s bloga Rainbow in my kitchen.

Sastojci
Podloga
  • 90 g pečenih badema
  • 10 g kokosa
  • 3 datulje (prethodno ih namočiti minimum 1 sat)
  • 1 žlica agave
  • 1 žlica kokosovog ulja
Krema od kokosa i limuna
  • 200 g indijskih oraščića (prethodno ih namočiti minimum 4 sata)
  • 100 g kokos kreme (uzmite stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka)
  • sok 1 malog limuna
  • 3-4 žlice agave
  • 20 g kokosa
  • 3-4 žlice bademovog mlijeka, ili nekog drugog po želji
Ekstra
  • 100 g svježih malina
  • 100 g svježih borovnica
  • maline i borovnice za ukrašavanje
Priprema
Podloga

Obložite kalup za tortu promjera 12 cm papirom za pečenje.

Stavite bademe u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte kokos, ocijeđene datulje, agavu i kokosovo ulje te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.

Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite u frižider dok se priprema krema.

Krema od kokosa i limuna

Indijske oraščiće dobro ocijedite i stavite u blender. Dodajte kokosovu kremu, agavu i sok limuna pa miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu.

Dodajte još 20 gr kokosa i opet sve kratko izmiksajte dok se sve dobro ne poveže.

U kremu lagano umiješajte svježe maline i borovnice. Kremu izlijte na podlogu i izravnajte.

Tortu staviti u hladnjak preko noći ili nekoliko sati u zamrzivač da se stisne.

Prije serviranja, ukrasite je malinama i borovnicama.

Fotografija: Rainbow in my kitchen

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.