Cheese blintzes

Palačinke su uvije dobar izbor, a za ove današnje, obogaćene nadjevom i preljevom, zaslužna je Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
Palačinke
  • 2 jaja
  • 120 g oštrog brašna
  • 120 g glatkog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • oko 4 dl mlijeka
  • 1 dl mineralne vode
 Nadjev
  • 350 g ricota sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • limunova korica
Preljev
  • 250 g šumskog voća
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • ½ dl vode
Priprema
Palačinke

Umiješati suhe sastojke te lagano ulijevati umućena jaja i mlijeko uz neprestano miješanje. Dodati mineralnu vodu te smjesu ostaviti stajati 30-60 minuta. Ispeći palačinke samo s jedne strane, slagati ih između masnog papira kako se ne bi lijepile.

Nadjev

Navedene sastojke umutiti mikserom.

Pečenu stranu palačinke nadjenuti žlicom nadjeva, umotati (prikazano na slikama)  te palačinku pržiti na maslacu.

Preljev

Navedene sastojke kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ohladiti.

Pržene palačinke preliti voćnim preljevom i poslužiti.

Fotografija: Od slatkoga slađe  

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.