Bulari

Recept najdraže slastice iz djetinjstva s nama je podijelila Gracijela Došen.

U našoj rubrici Vaše priče gostovala je Gracijela Došen koja se prisjetila najslađe uspomene iz djetinjstva. Ispričala nam je priču o bularima koje je radila njezina susjeda, teta Snježana, a s nama je podijelila i recept za te najdraže slastice njezinog djetinjstva.

Sastojci
Tijesto
  • 150 g margarina
  • 500 ml mlijeka
  • 40 g (1 kocka) svježeg kvasca
  • 1/2 žličice soli
  • 150 g šećera
  • 1 žličica začina kardamoma
  • 500 g glatkog brašna
Punjenje
  • 75 g margarina
  • 100 g šećera
  • Cimeta po želji, ja sam stavila 2 čajne žličice
Premaz
  • 1 jaje
Za posipanje
  • Krupni šećer

Na pari istopiti margarin. Kada se margarin otopi, dodati mlijeko koje bi prethodno trebalo biti sobne temperature.

U posudu staviti izmrvljeni kvasac. Dodati malo tekućine (margarin i mlijeko) te izmiješati. Prekriti s krpom i ostaviti desetak minuta da kvasac nabubri. Nakon deset minuta dodati ostatak rastopljene tekućine, sol, šećer, kardamom i brašno.

Umijesiti glatko tijesto. Prekriti ga čistom krpom i ostaviti da naiđe sat vremena. Tijesto prebaciti na pobrašnjenu podlogu i razvaljati ga na 1/2 cm debljine. Tijesto premazati margarinom, posuti šećerom i cimetom. Zatim ga smotati u roladu. Rezati na kolutiće 1 cm debljine.

Kolačiće slagati u kalup za muffine u papirnate košarice, premazati ih razmućenim jajetom. Ostaviti ih da se dižu u kalupima dok se pećnica ne zagrije.

Peći na 180 stupnjeva do deset minuta. Kada su aromatični kolačići gotovi, posuti ih krupnim šećerom.

Fotografija: Gracijela Došen

Ispis

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image