Browniesi

Baš kao što smo i najavili tijekom njezinog prošlotjednog gostovanja na našem portalu, Nataša Kovačević Krpan sa stranice Keto lifestyle od sada će s nama dijeliti svoje recepte za zdrave slastice, a prvi recept koji nam je poslala je onaj za browniese.

Sastojci
(za kalup 20×20 cm)
  • 130 g bademovog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žlica kakaa
  • 160 g tamne čokolade (min 70% kakaa)
  • 90 g kokosovog ulja
  • 100 g eritrita
  • 10 kapi stevije
  • 2 jaja
Priprema

Pećnicu zagrijati na 175 oC.

U jednoj posuditi otopiti čokoladu i kokosovo ulje. Tomu dodati eritrit i steviju pa jedno po jedno jaje, miješajući špatulom, ali pazeći da se ne miješa previše. Ovoj smjesi dodati suhe sastojke – bademovo brašno, sol i kakao. Promiješati, ali ponovno pazeći da se ne pretjera s miješanjem.

Gotovu smjesu izliti u kalup  prethodno obložen papirom za pečenje te peći oko 30 minuta.

Kada je kolač ispečen, izvaditi ga iz pećnice i pustiti da se malo ohladi, a zatim ga izrezati na jednake dijelove i servirati.

Browniese možete čuvati u plastičnoj kutiji s poklopcem na sobnoj temperaturu ukoliko u prostoriji u nije vruće (tada su oni mekani i sočni), ili u hladnjaku u kutiji s poklopcem (tada su tvrdji i više teksture poput fudgea).

Fotografija: Nataša Krpan Kovačević

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.