Američke palačinke

Sigurni smo da ste već primijetili da je naša urednica velika ljubiteljica Nutelle, a danas ju je iskoristila kao odlično punjenje za američke palačinke.

Sastojci
Palačinke
  • 200 g mekog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 300 ml mlijeka
  • malo soli
Punjenje
  • Nutella (količina po želji)
I još
  • mljeveni lješnjaci za posipanje
Priprema

U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo i sol).

Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer pa miksajte dok ne dobijete pjenastu, svijetlu kremu. Maslac iskidajte na male komadiće pa postepeno dodajte smjesi od žumanjaka, neprestano miješajući mikserom. U dobivenu smjesu dodajte mlijeko i dobro izmiješajte.

Zatim postepeno dodajte suhe sastojke, miješajući pjenjačom.

Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg, a zatim ih, polagano miješajući pjenjačom, postepeno dodajte žumanjcima. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dobit ćete smjesu koja je gušća od smjese za obične palačinke.

Na tavi za palačinke zagrijte malo ulja. Kada se ulje zagrijalo, na tavu stavite smjesu za palačinke. Pecite na srednje jakoj vatri dok ne pojave mjehurići, a zatim okrenite palačinku i pecite još 1-2.

Tanjur na koji ćete slagati palačinke malo ugrijte u mikrovalnoj pa na njega stavite palačinku i prekrijte je kuhinjskim papirom da se ne bi ohladila.

Kada su palačinke pečene, stavite jednu na tanjur na kojemu ćete ih servirati te je premažite tankim slojem Nutelle i prekrijte drugom palačinkom. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve palačinke te završite slojem Nutelle na vrhu.

Namazane palačinke pospite mljevenim lješnjacima i servirajte.

Fotografije: Kate Bošković

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.