• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023 Recepti Komentari isključeni za Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Recept za ledene kocke s jagodama s nama je podijelila Kristina Nekić s Instagram profila sweet_saltyworld – isprobajte ga i vi.

Sastojci
Biskvit
  • 4 jaja
  • 150 g kristal šećera
  • 2 žlice mlijeka
  • 80 g glatkog pšeničnog brašna TIP 550
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
Krema
  • 1 l mlijeka
  • 150 g kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g pšeničnog brašna TIP 550
  • 80 g gustina
  • 200 g margarina sobne temperature
I još
  • cca 500 g svježih jagoda
  • 1 crveni preljev za torte
Priprema
Biskvit

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke pjenasto izmiksajte u čvrsti snijeg te odložite na kratko sa strane. Potom žumanjke pjenasto izmiksajte sa 150 g kristal šećera.  Zatim dodajte 2 žlice mlijeka i još kratko izmiksajte pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Izmiksajte. Na kraju u smjesu dodajte i izrađeni snijeg od bjelanjaka. Sjedinite s pjenjačom.

Lim za pečenje dimenzija 24 x 34 cm obložite papirom za pečenje te ulijte pripremljenu smjesu i poravnajte. Pecite na 180°c cca 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite.

Krema

U dublju zdjelu dodajte 700 ml mlijeka, kristal i vanilin šećer pa stavite kuhati. U drugu zdjelu dodajte preostali dio mlijeka i pomiješajte s brašnom i gustinom. Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke i miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ohladite te u ohlađenu dodajte 200 g izrađenog margarina. Izmiksajte.

Slaganje

Kremu rasporedite preko biskvita i dobro poravnajte. Na nju posložite jagode prerezane po pola te zalijte crvenim preljevom za torte pripremljenom prema vrećici.

Gotov kolač ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Fotografija: Kristina Nekić

2023-05-23

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Kakav tjedan pred nama: naše slikovnice vas čekaju u Puli, Osijeku i Zagrebu

Sljedeći članak :

Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Povezani članci

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!