• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Slatkopedija 05 lip 2023 Recepti Komentari isključeni za Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Marija Herjavić Jerkić nam ovaj ponedjeljak sladi odličnom tortom koju će zasigurno voljeti svi ljubitelji kave u slasticama.

Sastojci
Biskvit
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g gustina
Krema
  • 200 g bijele čokolade
  • 2 paketića 2u1 kave
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mascarponea
I još
  • kakao za posip
  • rum
Priprema
Biskvit

Čokoladu i maslac otopiti te pustiti da se malo ohladi. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom, pa dodati čokoladu i maslac te bademe i gustin. Smjesu izliti u kalup obložen masnim papirom i peći na 200 stupnjeva 20-25 minuta.

Krema

Otopiti bijelu cokoladu i u njoj razmutiti 2u1 kavu ili dodati jaču tursku kavu. Pjenasto umutiti vrhnje i mascarpone, pa kad se stegne, dodati čokoladu s kavom.

Slaganje

Ohlađeni biskvit malo poškropiti rumom, premazati kremom i posipati kakaom.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

2023-06-05

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Sljedeći članak :

Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!