Najdraže su nam kratke, ali slatke pauze tijekom radnog dana – danas takvu pauzu sladimo keksićima s maslacem od kikirikija čiji smo recept pronašli na blogu Mrvice sa stola autorice Anamarije Habuš.
Sastojci
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- 125 g maslaca od kikirikija
- 160 g glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
I još (po želji)
- bijela čokolada
Priprema
Jaje i šećer dobro izmiksajte, dodajte im rastopljeni maslac i maslac od kikirikija. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, pa prosijavanjem dodajte smjesi od jaja i maslaca. Sve dobro promiješajte.
Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje te na njega stavljajte kuglice tijesta približno iste veličine pritom pazeći da ostavite dovoljno razmaka među njima jer će tijekom pečenja narasti. Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta.
Pečene i ohlađene keksiće po želji ukrasite otopljenom bijelom čokoladom.
Fotografija: Mrvice sa stola