• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Vruća čokolada

Vruća čokolada

Kate Bošković 25 velj 2018 Recept tjedna Leave a comment

Prava zima konačno je došla kod nas, a idealan izbor za grijanje u hladnim danima svakako je vruća čokolada.

Sastojci
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • 20 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 20 g gustina
  • 20 g gorkog kakaa
  • 100 g tamne čokolade (sa 70 posto kakaa)
Po želji
  • cimet
  • šlag pjena
  • dekoracije

Priprema

U posudu prosijte gustin i kakao te im dodajte šećer i vanilin šećer pa sve dobro izmiješajte. Čokoladu izrežite na komadiće te je ostavite sa strane. U lonac ulijte vrhnje za šlag i mlijeko te stavite da se grije na srednjoj temperaturi do vrenja. Kada uzavre, smanjite temperaturu te stalno miješajući dodajte pripremljene suhe sastojke.

Na niskoj temperaturi miješajte ovu smjesu dok se ne počne zgušnjavati. Dodajte joj nasjeckanu čokoladu te miješajte dok ne dobijete smjesu željene gustoće.

Gotovu vruću čokoladu maknite s vatre i ulijte u posude za serviranje. Servirajte je samostalno ili je po želji dekorirajte šlagom, strugotinama čokolade ili nečim trećim.

Napomena

Ukoliko želite miris cimeta u vrućoj čokoladi, suhim sastojcima dodajte i cimet pa sve umiješajte u vrelo mlijeko.

Fotografije: Kate Bošković

[print_link]

cimet čokolada kate bošković recept tjedna šlag slatki recepti vruća čokolada 2018-02-25
Tags cimet čokolada kate bošković recept tjedna šlag slatki recepti vruća čokolada

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Međunarodni sajam GAST sljedećeg tjedna u Splitu

Sljedeći članak :

Oreo cheesecake

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!