• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Vrijedi svakog truda: pripremite savijaču s domaćim korama

Vrijedi svakog truda: pripremite savijaču s domaćim korama

Slatkopedija 05 kol 2022 Recepti Komentari isključeni za Vrijedi svakog truda: pripremite savijaču s domaćim korama

Odličan recept za savijaču s domaćim korama s nama je podijelila Kristina Štriga s bloga Cellulite factory.

Sastojci
Vučeno tijesto
  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 130 – 160 ml tople vode
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žlica ulja
  • ulje, za vučenje tijesta
Nadjev
  • 1 jaje
  • 200 g ricotta sira
  • 50 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g borovnica
  • 50 g aronija
  • 1 žlica oštrog brašna
I još
  • 70 g maslaca, za premazivanje
Priprema
Vučeno tijesto

Prosijte brašno u veću zdjelu. Dodajte sol, toplu vodu i ulje te zamijesite glatko i mekano tijesto koje se ne lijepi.

Premažite ga uljem i prebacite u zdjelicu. Pokrijte zdjelicu folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 30 – 60 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev.

Nadjev

U većoj zdjeli razmutite jaje te dodajte sir, šećer i ekstrakt. Sve dobro pomiješajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte borovnice, aronije i 1 žlicu brašna.

Razvlačenje tijesta

Izvadite tijesto i stavite ga na sredinu stola koji ste prekrili stolnjakom i pobrašnili. Valjkom malo stanjite tijesto koje zatim premažite s malo ulja.

Sljedeće je razvlačenje tijesta – krenite od sredine tijesta, razvlačite ga prema rubovima tijesta. Radite to ravnomjerno i što tanje, razvucite ga preko cijelog stola, a rubovi neka vise preko ruba stola.

Na razvučeno tijesto na jednu polovicu razmažite nadjev od sira. Uz rub po dužini rasporedite voće. Preklopite dio tijesta koji visi na toj strani gdje ste razmazali nadjev i krenite ga rolati. Najlakše će vam biti ako to radite pomoću stolnjaka.

Prebacite savijaču na lim premazan uljem. Premažite je polovicom rastopljenog maslaca i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Nakon 15 minuta je premažite ostatkom maslaca i vratite u pećnicu na još 15 minuta.

Fotografije: Cellulite factory

aronija blog cellulite factory kristina štriga recept dana savijača slatki recept vučeno tijesto 2022-08-05
Tags aronija blog cellulite factory kristina štriga recept dana savijača slatki recept vučeno tijesto

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Okusom čokolade protiv bolova: za lakši oporavak djece osmislili novu formulu lijeka

Sljedeći članak :

Torta iz daleka: za ženin rođendan zabunom naručio tortu iz gotovo 400 km udaljene slastičarnice

Povezani članci

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!