Veliki ljubitelji Milke ili nezasitni lopovi: istarska policija stala na kraj „slatkim“ krađama

Pulska policija je utvrdila da su 22-godišnjakinja i 25-godišnjak iz trgovine otuđili preko 150 komada Milka čokolade, ali to nije sve što se našlo na meti njihove krađe.

Izvršenim kriminalističkim istraživanjem pulska je policija utvrdila da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio osam kaznenih djela krađe, a da je 22-godišnja hrvatska državljanka počinila sedam kaznenih djela krađe.

Naime, u poslijepodnevnim satima 18. veljače pulska je policija zaprimila dojavu o tomu da su dvije osobe iz trgovine u Zagrebačkoj ulici u Puli otuđile veću količinu čokolade, nakon čega je prometna policija u večernjim satima uhitila najprije ženu u Ulici Rimske centurijacije, a potom i muškarca u Scalierovoj ulici. Uhićeni su odgovarali opisima počinitelja za koje je utvrđeno da su iz trgovine otuđili oko 150 komada čokolade, čime su pravnu osobu iz Omiša oštetili za nekoliko tisuća kuna, ali i da to nije jedina trgovina iz koje su otuđili prehrambene proizvode.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je utvrdila kako je dvojac 17. i 18. veljače, iz još šest trgovina na području Pule, otuđio razne prehrambene i kozmetičke proizvode, odjeću, tostere, ogledala i druge predmete, čime su pravne osobe iz Omiša, Pule i Zagreba ukupno oštetili za više tisuća kuna.

Utvrđeno je i kako je 25-godišnjak jedno kazneno djelo počinio sam, i to još u kolovozu prošle godine, kada je iz trgovine na Verudeli otuđio više boca alkoholnog pića, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 19. veljače u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.  

Izvor: PU istarska

Fotografije: PU istarska

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.