• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Uz ovakvu roladu s ricottom svaki je dan poseban: evo kako je pripremiti

Uz ovakvu roladu s ricottom svaki je dan poseban: evo kako je pripremiti

Slatkopedija 20 tra 2023 Recepti Komentari isključeni za Uz ovakvu roladu s ricottom svaki je dan poseban: evo kako je pripremiti

Rolada s ricottom je, kako njezina autorica Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola kaže, univerzalni recept koji može biti za svaki dan, ali i za svečanije prilike.

Sastojci
Biskvit
  • 3 jaja
  • 50 g (4 žlice) šećera
  • 2 žličice limunovog soka
  • 40 ml (3 – 4 žlice) mlijeka
  • 30 ml (2 žlice) ulja
  • 50 g (6 žlica) brašna
Nadjev
  • 250 g (1 šalica od 250 ml) vrhnja za šlag
  • 35 g (3 žlice) šećera u prahu
  • 100 g ricotta sira
Priprema
Biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjka, šećera i limunovog soka izradite snijeg (meringue) koji ne treba biti prečvrst. Miksajte toliko da se na vrhu pojave lagani „šiljci“.

U posebnoj zdijeli pomiješajte mlijeko i ulje, dodajte brašno i na kraju žumanjke. Smjesu dobro izmiješajte kako bi se sastojci povezali. U dobivenu smjesu lagano špatulom u nekoliko navrata umiješajte meringue. Biskvitno tijesto izlijte u lim dimenzija cca 30 x 30 cm obložen papirom za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160°C 30 minuta.

Pečeni biskvit izvadite iz lima, prekrijte drugim papirom i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Nadjev

Vrhnje za šlag izradite, dodajte šećer u prahu i sir i sastojke dobro promiješajte.

Slaganje

Ohlađenom biskvitu uklonite papir na kojem se pekao, tu stranu premažite nadjevom i pomoću drugog papira uvijte u roladu. Roladu zamotanu u papir ostavite u hladnjaku minimalno 1 sat.

Napomena

Za nadjev umjesto ricotte možete koristiti i mascarpone.

Fotografije: Anamarija Habuš

2023-04-20

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Jedan komad vam sigurno neće biti dosta: isprobajte cheesecake s malinama

Sljedeći članak :

Najbrža i najjednostavnija slastica ikad: trebaju vam samo banana i čokolada

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!