• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Tražit će se komad više: isprobajte recept za odlični tart s višnjama

Tražit će se komad više: isprobajte recept za odlični tart s višnjama

Slatkopedija 19 lip 2021 Recepti Komentari isključeni za Tražit će se komad više: isprobajte recept za odlični tart s višnjama

Obožavatelje višanja sigurno će oduševiti ovaj recept u kojem vladaju upravo one – tart s višnjama pripremila je Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci

(za kalup promjera 24 cm)

Tijesto

  • 130 g šećera
  • 130 g maslaca
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 250 g brašna
  • 30 g kakaa

Krema

  • 2 jaja
  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 2 žlice gustina
  • prstohvat soli
  • 300 ml Dukatos jogurta
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 4 žlice otopljenog maslaca
  • 1 žlica arome vanilije

Preljev od višanja

  • 400 g višanja bez koštica
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica gustina

I još

  • nekoliko cijelih višanja bez koštice

Priprema

Tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto te ga ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.

Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup tako da obložite i stranice kalupa te ga izbodite vilicom.

Krema

Sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170°C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava).

Dok se kolač hladi vi napravite preljev od višanja.

Preljev od višanja

Na laganoj vatri kuhajte višnje i šećer dok se voće ne počne raspadati te ga usitnite štapnim mikserom.

Preljev procijedite kroz sito i dodajte mu nekoliko cijelih svježih višanja zbog svježine i intenzivnije arome.

Ohlađeni tart prelijte s preljevom od višanja i ostavite da se dobro ohladi prije serviranja.

Fotografija: Gurmanka

blog gurmanka lidija osmak recept dana tart višnje 2021-06-19
Tags blog gurmanka lidija osmak recept dana tart višnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Slatki vremeplov: dekorateri slastica iz šest zemalja okupljeni u prvoj kolaboraciji na ovim prostorima

Sljedeći članak :

Rođendanski mjesec na Slatkopediji: i kava je slađa udvoje – Allegro daruje set za serviranje omiljenog napitka

Povezani članci

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Slatkopedija 06 lip 2023
Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Slatkopedija 05 lip 2023
Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!