I ove je godine Japan osigurao pobjedu na Coupe de Monde de Pâtisserie pa je tako pobjeda već drugu godinu zaredom u njihovim rukama.
Ovog vikenda održano je finale natjecanja Coupe de Monde de Pâtisserie, a titula najboljih i ove je godine pripala predstavnicima Japana. Njihov pobjednički tim čine: Masanaori Hata – specijalist za čokoladu, Yuji Matoba – specijalist za šećer te Ryu Miyazaki – specijalist za led. Drugo mjesto osvojio je tim Francuske dok je treće mjesto pripalo Maleziji. Pobjednički, zlatni tim je imao 14.026 bodova, drugi, srebrni tim 13.621 dok je treći, brončani tim imao 11.696 bodova. Posebnu eco-responsible award nagradu odnio je belgijski tim.
Podsjetimo, u finalu je snage odmjeravalo čak devet ekipa i to: Kolumbija, Italija, Kina, Čile, Belgija, Egipat, Japan, Južna Koreja i Maroko, a natjecali su se u 5 kategorija: smrznuti desert, restoranski desert, čokoladni show, umjetnost sa šećerom te ledena skulptura.
Upravo su kreacije japanskog tima oborile žiri s nogu i s 14.026 bodova su zasluženo, drugu godinu za redom pobijedili na ovom veliko slastičarskom natjecanju.
O svojoj su se pobijedi kandidati pobjedničkog tima oglasili na svom Instagram profilu napisavši:
“🏆Mi smo prvaci! Zahvalni smo što možemo objaviti naše postignuće osvajanja dva uzastopna Svjetska prvenstva. Ovo smo postigli zahvaljujući pomoći svih onih koji su nas podržavali. Želimo izraziti iskrenu zahvalnost svim ljudima koji su nas podržavali. Hvala vam puno na podršci! Hvala ✨⭐️🌟✨.”
Izvor: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie
Fotografija: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie