• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Za slađi vikend: Ana Raguž nam donosi recept za brzi tart sa šljivama

Za slađi vikend: Ana Raguž nam donosi recept za brzi tart sa šljivama

Slatkopedija 25 ruj 2021 Recepti Komentari isključeni za Za slađi vikend: Ana Raguž nam donosi recept za brzi tart sa šljivama

Na blogu Tirkizna autorica Ane Raguž uvijek pronalazimo provjerene slatke recepte – danas nas je oduševila ovim tartom sa šljivama i bademima.

Sastojci

Tijesto

  • 160 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 3 žumanjka
  • 300 g brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • korica jednog limuna
  • prstohvat soli

Nadjev

  • 50 g mljevenih badema
  • 1 kg šljiva
  • 30 g šećera
  • 20 g maslaca

I još

  • šećer u prahu (po želji)

Priprema

U jednoj posudi izradite maslac sa šećrom u prahu, dodajte postepeno žumanjke, pa brašno, bademe, koricu limuna i na kraju prstohvat soli. Sve kratko sjedinite.

Tijesto formirajte u kuglu, spljoštite ga u disk, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na sat vremena.

Pripremite kalup za tart. Namažite ga maslacem.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte na 5 mm. Obložite kalup za tart tijestom, utisnite dobro rubove, a tijesto na nekoliko mjesta izbockajte vilicom. Pospite mljevenim bademima (količina navedena u sastojcima za nadjev) i vratite u hladnjak dok ne pripremite šljive.

Upalite i ugrijte pećnicu na 180 C.

Šljive operite i očistite od koštica. Pažljivo ih izrežite na osmine. Izvadite tijesto iz hladnjaka i posložite ploške šljiva s kožicom prema dolje, na mljevene bademe (ja sam ih slagala u oblik cvijeta). Slažite ploške u gusto, jer morate potrošiti sve šljive. Pospite šljive šećerom i maslacem narezanim na kockice.

Pecite na 180°C oko 30 minuta do zlatno-smeđe boje. Ohladite i pospite po želji šećerom u prahu.

Fotografija: Tirkizna

ana raguž blog prhko tijesto recept dana šljive tart tirkizna 2021-09-25
Tags ana raguž blog prhko tijesto recept dana šljive tart tirkizna

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Brže ne može: oduševite svoje goste ovim jednostavnim kolačićima

Sljedeći članak :

Kada slastice zagorčaju život: zbog svekrve i kokosa skoro stradala na vlastitom vjenčanju

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!