• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Kako spriječiti da voće padne na dno kolača

Kako spriječiti da voće padne na dno kolača

Ana Brkanlić 15 kol 2017 Slatke tajne Leave a comment

Pri pripremi voćnih biskvita, komadi voća često potonu na dno, a biskvit ostane vlažan pri dnu i suh pri vrhu. No, postoji nekoliko dobrih trikova koji pomažu u sprječavanju ovog problema.

Recepti za biskvite i torte često zahtijevaju upotrebu voća koje bi trebalo ostati ravnomjerno raspoređeno po smjesi. No, u praksi, često se dogodi da voće padne na dno smjese pa biskvit bude previše mokar pri dnu, a suh pri vrhu. Najčešće se ovaj problem događa s višnjama i trešnjama, ali i grožđicama, orašastim plodovima pa čak i komadima čokolade. Slastičari koriste nekoliko jednostavnih trikova uz koje će voće uvijek ostati ravnomjerno raspoređeno.

Prije nego se voće (orašasti plodovi ili čokolada) umiješa u smjesu, dobro ga je posuti s nekoliko žlica brašna i dobro promiješati kako bi brašno prekrilo svaki komad voća. Zatim se voće doda u smjesu i nastavi pripremati biskvit prema receptu. Voće je zbog svoje glatke površine „sklisko“, a brašno pomaže da ne klizne na dno. Također je važno voće nježno miješati u smjesi, kako bi se izbjeglo pucanje kore i curenje sokova koji mogu pridodati klizanju.

Neko voće, poput kandiranih ili svježih trešanja i višanja, samo po sebi je preveliko i preteško pa ni brašno neće pomoći. Tada je voće najbolje razrezati na sitnije komade pa zatim dobro pobrašniti. Kod težeg voća, nije na odmet pričekati s dodavanjem voća sve dok smjesa za biskvit nije u kalupu. Tako će voće početi padati s vrha, a pri pečenju će se biskvit stvrdnuti pa neće stići sve do dna.

Fotografija: Pixabay

2017-08-15

Autori

napisala : Ana Brkanlić
Diplomirana novinarka, ljubiteljica sunčanih dana, ruževa u bojama šumskoga voća i čokolade na sve načine.
Prethodni članak :

Tihana Koprek: „Slastice nisu dovoljno kvalitetno zastupljene u medijima“

Sljedeći članak :

Sladoled od borovnica

Povezani članci

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Mirjana Bošković Smrekar 03 ruj 2023
Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Mirjana Bošković Smrekar 25 srp 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!