• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Split dobio novu slastičarnicu Oš kolač

Split dobio novu slastičarnicu Oš kolač

Ana Brkanlić 01 lip 2017 Novosti Leave a comment

U Splitu je otvorena nova slastičarnica Oš kolač, čija je vlasnica poznata slastičarka Tea Mamut.

Tea Mamut, jedna od poznatijih mladih slastičarki u Hrvatskoj, u četvrtak je u Splitu otvorila slastičarnicu zanimljivog naziva Oš kolač. Nazivom slastičarnice, kao i nazivima torti i kolača, Tea je željela njegovati lokalni splitski izričaj pa su tako nastale i Štorija o’ palačinki s vanilijom ili lješnjakom, Torta o’sira, Čikolata i mnogi drugi.

U vizualnom identitetu i uređenju slastičarnice, za koji je zaslužna Tea Mamut u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living,  prevladavaju pastelne nijanse ružičaste i zelene.

Tea Mamut prva je hrvatska slastičarka s diplomom prestižne kulinarske akademije u New Yorku, Culinary Institute of America. Nakon rada u vrhunskim restoranima u New Yorku i Dubrovniku, otvaranjem vlastite slastičarnice, Tea je ostvarila svoju viziju i stvorila slatki kutak u kojemu će svoju ljubav i bogato iskustvo podijeliti s brojnim ljubiteljima slatkog.

Fotografija: Slastičarnica Oš kolač

culinary institute of america kulinarska akademija poznata slastičarka slastičari slastičarnica slatke vijesti split tea mamut 2017-06-01
Tags culinary institute of america kulinarska akademija poznata slastičarka slastičari slastičarnica slatke vijesti split tea mamut

Autori

napisala : Ana Brkanlić
Diplomirana novinarka, ljubiteljica sunčanih dana, ruževa u bojama šumskoga voća i čokolade na sve načine.
Prethodni članak :

Tamara Novaković: “Moje torte često nastaju iz skica s papira”

Sljedeći članak :

Tajna hrapoćuše, jedinstvene slastice s otoka Brača

Povezani članci

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Mirjana Bošković Smrekar 27 svi 2023
Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023
Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Mirjana Bošković Smrekar 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!