Slave drugi rođendan: Le Kolač Roberta Hromalića ima posebnu seriju slastica za Valentinovo

Unatoč teškoj prethodnoj godini, tim slastičarnice Le Kolač zasukao je rukave te osmislio nove slastice koje će javnosti predstaviti povodom svog drugog rođendana.

Slatičarnica Le Kolač Roberta Hromalića, na Valentinovo slavi svoj drugi rođendan koji su i ove godine odlučili proslaviti uvođenjem novog asortimana slastica. Pojedina se rođendanska iznenađenja od danas mogu isprobati u svakodnevnoj ponudi. Radi se o tri, izgledom klasična, no okusom sasvim posebna éclair kolača.

Prvi od njih je Éclair pistacija-višnja, izrađen od choux tijesta punjenog domaćim kompotom od višnje i kremom od pistacija, posut hrskavim crumbleom od pistacije. Drugi je Éclair vanilija-champagne punjen svilenkastom kremom od šampanjca, vanilije i bijele čokolade, dok je treći Éclair tiramisu punjen kremom od kave i mascarponeom.

Osim spomenutih noviteta, tu je i „ Nuts “ serija orašastih grickalica i namaza. U ponudi grickalica su karamelizirani lješnjaci, bademi i kikiriki s cvijetom soli. Što se namaza tiče tu su Nuts namaz od lješnjaka koji je lako maziv, savršene teksture  i prepoznatljivog okusa, a  u sebi sadrži čak 50 % lješnjaka, minimalnu količinu šećera te nema dodataka biljnih ulja i Nuts namaz od bijele čokolade koji sadrži 90 % čokolade i vaniliju dominantnog okusa i mirisa.

Od noviteta u Le Kolaču tu su još i Financijeri Apple Pie – mekani biskvitni kolačići od bademova brašna s cimetom, prženim maslacem te pireom od pečenih jabuka.

Rođendan će, pored svega navedenog, obilježiti i najnovija torta – Vanilija 100 % – koja krije šest različitih slojeva krema i biskvita na bazi vanilije, u standardnoj Le Kolač formi.

I za kraj, tu je i najveće rođendansko iznenađenje: Ice Cream start-up. Iako su se u njihovoj ponudi već prošlog ljeta našli sladoledi, zahvaljujući reakcijama gostiju te velikoj potražnji Le Kolač je pokrenuo novi pogon koji će iznjedriti novi projekt u koji je uloženo dosta znanja i vremena.

Posjetitelji će, kroz idući mjesec imati priliku isprobati pomno birane okuse u novim pakiranjima od 150 i 500 ml, i to: Crêpes Suzete – kremasti sladoled s komadićima palačinki, aromatiziran koricom limuna i naranče te karamelom s dodatkom Gran Marnier likera, zatim sladoled s okusom tiramisua, osvježavajući citrusni sladoled od yuzua s dodatkom marcipana te klasične okuse poput vanilije, čokolade, lješnjaka,karamela i pistacije. Osim sladoleda, u ponudi će se naći i tri zanimljiva sorbeta: malina i hibiskus, mango i passion fruit te bijela čokolada s Griote višnjama.

Svi ovi rođendanski noviteti čekaju vas na dobro poznatoj adresi slastičarnice Le Kolač – Petretićev trg 3 u Zagrebu.

Fotografije: Le Kolač

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.