Slatko ljeto Darka Debića: PDF kuharica s najslađim ljetnim receptima

Darko Debić s bloga Samo jedan griz nedavno je obradovao svoje pratitelje slatkom PDF kuharicom s osvježavajućim i laganim receptima za deset ljetnih recepata.

Prošlog je tjedna Instagram bio preplavljen viješću o tomu da je Darko Debić, autor blog Samo jedan griz, pripremio malu, slatku, ljetnu kuharicu Slatko ljeto. Vijest je to koju su podijelili brojni Darkovi kolege blogeri, ali i pratititelji na ovoj popularnoj društvenoj mreži pa smo odmah kontaktirali Darka da nam okrije o čemu se točno radi i kako je došao na ideju za kuharicu.

„Izabrao sam deset svojih omiljenih slastica koje slave ovo doba godine. U mini kuharici je i nekoliko nepečenih deserata i sladoled koji je zbog svoje jednostavnosti pripreme (bez stroja za sladoled i samo nekoliko sastojaka) kod mene pravi ljetni hit.“, kaže Darko, otkrivajući na taj način da kuharica ne donosi nove, posebno za ovu priliku pripremljene deserte, već predstavlja zbirku njemu najdražih ljetnih slastica.

Budući da je poznat i po tomu da nerijetko s pratiteljima dijeli egzotične recepte, zanimalo nas je ima li takvih i u ovoj kuharici i naravno da nas nije razočarao: u kuharici se nalaze recepti za dvije nepečene torte od sira u kojima je koristio egzotično voće: jedna je kombinacija manga i limete, a druga je torta sa Oreo keksima i marakujom.

Recepti u ovoj kuharici pripremljeni su sa zanimljivim sastojcima poput svježeg začinskog bilja ko što je bosiljak, menta, estragon, koji se i inače često nađe u njegovim slasticama.

„Velika preporuka su voćne košarice s kremom od bosiljka. Oni koji ne vole bosiljak slobodno ga mogu izostaviti i imat će savršene košarice s kremom od vanilije. Također sam radio panna cottu s ogrozdom koji je čini mi se dosta zapostavljen i zaboravljen.“ – kaže Darko te nam otkriva misli li u budućnosti objaviti posebnu slatku kuharicu: „Sada sam htio objediniti najdraže ljetne slastice i na taj način podsjetiti i motivirati pratiteljice/pratitelje mojeg Instagram profila na isprobavanje istih. S obzirom na brojne upite želja bi mi bila uskoro se okušati i u tiskanom obliku kuharice s puno novih i još neobjavljenih recepata koji bi bili popraćeni radionicama i pristupom video sadržajima.“

I na kraju evo i razloga zašto su baš ovi recepti stvoreni za ljeto: „Slastice iz ove kuharice su osvježavajuće i lagane, većina ne iziskuje paljenje pećnice i sadrži ljetno voće, bobice koje naprosto obožavam.“ – poručuje nam za kraj autor PDF kuharice Slatko ljeto, Darko Debić.

Fotografije: Samo jedan griz

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.