Slatki slapovi koji su osvojili Instagram: tsunami torta je najnoviji hit

Svijet društvenih mreža osvojila je tsunami torta – slastica koja osvaja svojim čarobnim slatkim slapovima.

Većinu 2020. proveli smo u toplini svojih domova, isprobavajući novootkrivene hobije ili pak neobične recepte. Tako je, sad već prošlu godinu, obilježilo nekoliko trendova vezanih za kuhinju,  među kojima su na Instagramu osobito popularni bili kava Dalgona te kruh od banane. Ova je društvena mreža u zadnje vrijeme popularizirala još jedan trend u svijetu slastičarstva: tsunami tortu.

Postupak izrade ove vrste torte u početku se ne razlikuje od drugih – slažu se različiti slojevi jedan na drugog. Međutim, posebnost tsunami torte leži u tome što sadrži faktor iznenađenja koji se otkriva prilikom serviranja, a rezultati su uistinu fascinantni.

Ova se slatka magija dobije tako što se glazura ne iskoristi za potpuno prekrivanje torte sa strana, već se napravi u lagano tekućem stanju koristeći, primjerice, kukuruzni škrob i mlijeko. Zatim se torta omota acetatnom folijom koja mora biti viša od kolača kako bi se mogla izvući bez poteškoća. Na sam vrh torte potom se ulije gore navedena glazura te se skidanjem acetatne folije prilikom posluživanja stvaraju čarobni slatki slapovi koji prekriju cijelu tortu te izazivaju oduševljenje kako kod djece, tako i kod odraslih!

Najčešća tema ovih torti su Disneyevi likovi, no nema ograničenja u izboru. Stoga, poželite li se i sami okušati u izradi tsunami torte, svakako nam pošaljite video rezultata.

Fotografija: Instagram profil L’Amour Cake Boutique

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.