• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Dvostruko osvježenje privlačnog izgleda: sladoled od lubenice

Dvostruko osvježenje privlačnog izgleda: sladoled od lubenice

Mirjana Bošković Smrekar 18 srp 2021 Slatke tajne Komentari isključeni za Dvostruko osvježenje privlačnog izgleda: sladoled od lubenice

U vrijeme velikih vrućina svi se okreću slasticama koje ne zahtijevaju paljenje pećnice te sladoledima koji su izvrsno osvježenje, a kada se spoje lubenica i sladoled osvježenje je zajamčeno.

Na Instagramu se može pronaći brojne ideje kako izraditi sladoled od kraljice osvježenja, a pri tomu zadiviti svoje goste vizualnim izgledom sladoleda.

Sve što je potrebno za postizanje vizualnog  efekta su kora lubenice, drveni štapići na koje će se staviti sladoled te čokoladne mrvice. Za izradu sladoleda pak trebate meso lubenice, slatko vrhnje, grčki jogurt, šećer u prahu  i aromu vanilije. Lubenicu je potrebno otkoštiti, a zatim sve sastojke sjediniti u blederu.

Sladoled od lubenice pravi je izbor za osvježenje tijekom velikih ljetnih vrućina.

Nakon toga, potrebno je na papiru za pečenje izraditi krug od štapića na koje je nataknuta kora lubenice , a zatim unutar tog kruga uliti smjesu za sladoled, posuti čokoladnim mrvicama kako bi se dobio dojam koštica lubenice te staviti na hlađenje nekoliko sati.

Osim ideja za sami sladoled, pod hastagom #watermelonicecream može se pronaći i brojne druge ideje kako lubenicu iskoristit za izradu drugih osvježenja, ali i za posluživanje.

Fotografija: Unsplash

lubenica sladoled od lubenice slatke tajne 2021-07-18
Tags lubenica sladoled od lubenice slatke tajne

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Raste interes za proizvodnju sladoleda u svijetu

Sljedeći članak :

Zasladite Dan sladoleda receptima Irene Gavran

Povezani članci

TikTokom kruži novi viralni hit: evo kako jednostavno spremiti ostatke torte

TikTokom kruži novi viralni hit: evo kako jednostavno spremiti ostatke torte

Mirjana Bošković Smrekar 16 tra 2023
Jaja su sve skuplja: evo čime ih zamijeniti u slatkim receptima

Jaja su sve skuplja: evo čime ih zamijeniti u slatkim receptima

Mirjana Bošković Smrekar 08 tra 2023
Od ušiju ili repa: evo kako ljudi najčešće jedu čokoladnog zeca

Od ušiju ili repa: evo kako ljudi najčešće jedu čokoladnog zeca

Mirjana Bošković Smrekar 07 tra 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!