Proljetna torta od limuna za najvažniji dan princa Harryja i Meghan Markle

Kao i niz drugih odluka vezanih za svadbu, i odabir svadbene torte Harrya i Meghan odstupa od britanske tradicije pa će se tako gosti za njihov veliki dan sladiti proljetnom tortom od limuna s jestivim cvjetnim dekoracijama.

Princ Harry i Meghan Markle za svoje su vjenčanje, umjesto tradicionalne britanske voćne torte, izabrali proljetnu tortu od limuna, dekoriranu jestivim cvijećem.  Povjerenje za izradu svadbene torte ukazali su kalifornijskoj slastičarki Claire Ptak, koja se osim slastičarstvom bavi i stiliziranjem hrane te pisanjem o hrani. Svoju je karijeru započela na Broadwayskoj tržnici, a 2010. otvorila je svoju malu pekaru, Violet Bakery, u kojoj je izrađivala slastice i kolače u američkom stilu, koristeći najkvalitetnije sastojke.

Meghan se s njom već susrela kada ju je intervjuirala za svoju lifestyle stranicu TheTig. Ptak ne krije svoje oduševljenje ukazanim povjerenje za izradu njihove svadbene torte. Iz Kensingtonske palače potvrđeno je da će svadbena torta biti premazana buttercreamom te ukrašena svježim cvjetovima.

Za razliku od princa Harryja i Meghan Markle, princ William i Kate Midelton za svoju su svadbenu svečanost, održanu 2011., odabrali tradicionalnu voćnu tortu na osam katova, koju je izradila Fiona Cairins, a za izradu joj je trebalo pet tjedana.

Vjenčanje Princa Harryja i Meghan Markle održat će se 19. svibnja 2018., u St George’s Chapel u dvorcu Windsor, čime su također odstupili od kraljevske tradicije.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.