• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Obrazovanje»Projekt „Ne bacaj hranu“: od ostataka jednog kolača, pripremili su drugi

Projekt „Ne bacaj hranu“: od ostataka jednog kolača, pripremili su drugi

Mirjana Bošković Smrekar 21 velj 2022 Obrazovanje Komentari isključeni za Projekt „Ne bacaj hranu“: od ostataka jednog kolača, pripremili su drugi

Od ostataka biskvita, kreme i čokolade učenice 3. razreda su pripremile cakepopse i rum kuglice i na taj način ostatak hrane izbjegle bacanje hrane.

Veliku količinu hrane godišnje bacamo, bilo zbog isteklog roka trajanja, bilo zbog neadekvatnog skladištenja, ali i zbog krivog proračuna koliko nam je hrane zapravo potrebno. Bacanjem hrane zapravo bacamo novac, a kako bi osvijestili koliko je to zapravo loše u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku organizirali su edukaciju pod nazivom Recikliraj hranu te na taj način podigli svijest o hrani učenicima završnih razreda srednje škole. Ova se edukacija održava tijekom cijele veljače, a voditelji projekta su Danijela Josipović, nastavnica prehrane i Ivan Kelava, strukovni nastavnik kuharstva.

U prvom recikliranju hrane našle su se slastice, koje su pripremile učenice 3. S razreda, smjer slastičar i njihova strukovna nastavnica Marina Majdenić. Od ostataka biskvita, kreme i čokolade učenice su pripremile Cakepopse i rum kuglice, a osim što su se pri izradi zabavile shvatile su i da je bacanje hrane zapravo i izravno bacanje novca te da se ostaci hrane mogu iskoristiti za izraditi nešto drugo.

Fotografije: Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku

obrazovanje osijek profesionalni slastičar slastičar srednja škola 2022-02-21
Tags obrazovanje osijek profesionalni slastičar slastičar srednja škola

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Cvijeće koje bi svatko poželio: umjesto u vazu, stavite ga na tanjur

Sljedeći članak :

Zanimljiv program prvih Dana čokolade, slastica i kave: saznajte sve što vas zanima o čokoladi

Povezani članci

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Mirjana Bošković Smrekar 16 svi 2023
Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Mirjana Bošković Smrekar 10 svi 2023
Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mirjana Bošković Smrekar 28 tra 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!