• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Prhki keksići

Prhki keksići

Kate Bošković 24 pro 2017 Recept tjedna Leave a comment

Naakon što smo s vama već podijelili recept za prhke božićne kekse autorice Jannette Razum, sad vam donosimo recept naše urednice za ovu neizostavnu božićnu slasticu.

Sastojci
  • 400 g glatko brašna
  • 200 g maslaca
  • 125 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 3 žumanjka
  • korica od limuna
Priprema

U prosijano brašno dodajte narezani maslac pa prstima izmrvite smjesu. U mrvičastu smjesu dodajte šećer, vanilin šećer, žumanjke, sol i koricu od limuina te zamijesite prhko tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela te spljoštite u disk. Zamotajte svaki dio u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na barem dva sata.

Prvu polovicu ohlađenog tijesta izvadite iz hladnjaka, razvucite tijesto na debljinu oko pola centimetra i raznim izrezivačima vadite željene oblike. Dobivene oblike slažite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Isto ponovite i s drugom polovicom tijesta.

Pecite desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva (dužina pečenja ovisit će o jačini vaše pećnice).

Gotove kekse izvadite iz pećnice i pustite ih da se ohlade, a zatim ih pospite šećerom u prahu i poslužite.

Dobro zatvoreni u limenoj kutiji ovi se keksi mogu čuvati i do tri tjedna.

Napomena

Prilikom vađenja iz pećnice keksi će na površini biti malo mekani, ali će stajanjem otvrdnuti.

Kekse možete ukrasiti rastopljenom čokoladom ili royal icingom.

Fotografije: Mirjana Bošković Smrekar

[print_link]

božić božićne slastice božićni recepti kate bošković prhki keksići recept tjedna slatki recept 2017-12-24
Tags božić božićne slastice božićni recepti kate bošković prhki keksići recept tjedna slatki recept

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Kako dobiti savršenu fotografiju slastica?

Sljedeći članak :

Sretan Božić

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!