• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Peciva i slastice nisu dobar izbor za početak dana

Peciva i slastice nisu dobar izbor za početak dana

Kate Bošković 23 kol 2018 Novosti Leave a comment

Prilično je iznenađujuća tvrdnja da je večer najbolji dio dana za unos slastica u organizam.

Iako su peciva i slastice poput palačinka čest izbor za početak dana, prema dijetetičarki i osobnoj trenerici Shauni Sacco iz Houstona, upravo je to najgori dio dana za unošenje rafiniranih ugljikohidrata i šećera koji su sadržani u tim proizvodima.

Iako  mnogi vjeruju kako je „najmanje zlo“ takve proizvode pojesti odmah za doručak pa ih „potrošiti“ tijekom dana, Sacco navodi da je to pogrešno razmišljanje. Naime, ujutro je potrebno pojesti kvalitetan, hranjivi obrok koji će biti izvor energije za ostatak dana, a ovi proizvodi to svakako nisu.

Njezina je preporuka da se umjesto pecivima i slasticama, dan započne namirnicama koje su izvor proteina i dobrih (cjelovitih) ugljikohidrata, kao na primjer tvrdo kuhana jaja ili šaka orašastih plodova ili pak zobenom kašom s maslacem od badema i jabukom s kikiriki maslacem.

Ukoliko je ipak želja za slasticama prevelika, ova stručnjakinja kaže da je najbolje uzeti ih navečer, prije spavanja kako bi se izbjegao pad šećera i nova želja za nečim slatkim.

Izvor: Popsugar

Fotografija: Pixabay

doručak peciva slastice slatke vijesti 2018-08-23
Tags doručak peciva slastice slatke vijesti

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Muffini od čokolade i slanutak brašna

Sljedeći članak :

Zbog keksa na sudu

Povezani članci

Lorena Mihelčić zatvara svoju proizvodnju slastica: „Svaka čast onima koji i dalje posluju s dobrim timom i u plusu“

Lorena Mihelčić zatvara svoju proizvodnju slastica: „Svaka čast onima koji i dalje posluju s dobrim timom i u plusu“

Kate Bošković 28 ruj 2023
Za uživanje u Sacherici više ne trebate ići do Austrije: dašak Beča u L’erotic Street Baru

Za uživanje u Sacherici više ne trebate ići do Austrije: dašak Beča u L’erotic Street Baru

Mirjana Bošković Smrekar 28 ruj 2023
Od danas smo na Mediteranskom festivalu knjige: evo što možete naći na našem štandu

Od danas smo na Mediteranskom festivalu knjige: evo što možete naći na našem štandu

Slatkopedija 27 ruj 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!