Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Bug in my home vam daruje unikatnu staklenku za med

Kad se spoje arhitektura i tokarski zanat, dobiju se predivni predmeti koji su i korisni i dekorativni – jedan takav predmet danas vam daruje Bug in my home.

Potraga za drugačijim valjkom za tijesto odvela je diplomiranu arhitekticu Karolinu Kukec u čarobni svijet tokarenja. Naime, zahvaljujući ljubavi prema lijepim i drugačijim predmetima, onima koji „imaju dušu“, Karolina je prije nekoliko godina upoznala Štefa, umirovljenog tokara koji ju je uveo u umijeće tokarenja odnosno pretvaranja komada sirovog drveta u korisne ili dekorativne predmete.

„Od kad sam prvi put osjetila miris i čula zvuk drveta u tokarskom stroju i dovršila svoju prvu vazu, ne prestajem stvarati. Jer ima nešto magično u procesu tokarenja, starinskoj radionici i suživotu s mojim učiteljem, koji me uvodi u najfinije tajne obrade drveta.“, priča nam Karolina, otkrivajući pritom da njezina avantura svaki dan rezultira stvaranjem neke nove unikatne dekoracije pri čemu ona otkriva neke neponovljive šare drveta i oduševljava se njegovim mirisom. Ono što joj pak najviše znači u cijeloj njezinoj poduzetničkoj priči jest to što je svaki predmet povezuje s kupcima koji njezine rukotvorine smještaju i aranžiraju u vlastitim prostorima dajući im tako osobnu interpretaciju.

Danas u ponudi Karolina ima svijećnjake, vaze, valjke za tijesta i staklenke za med te razne tanjure, zdjele i etažere, a sezonski se ponuda obogati prikladnim proizvodima poput drvenih kuglica i borova u božićno vrijeme ili držača za jaja i jaja u uskrsno. Također su u pripremi i visilice za rasvjetu, a bitno je napomenuti da su svi proizvodi napravljeni potpuno održivom proizvodnjom, neškodljivom za okoliš.

Sve unikatne drvene dekorativne predmete izrađene tokarskim strojem i ulaštene pčelinjim voskom izrađuje sama Karolina, kojoj je znanje prenio ranije spomenuti umirovljeni tokar Štef.

Unikatna staklenka od meda s potpisom Bug in my home naći će se u domu nekog od naših čitatelja koji nam u komentarima naših objava na društvenim mrežama napiše u kojem obliku najviše voli konzumirati med – je li to u kruhu, na žlicu, u kolačima, kao preljev…

Autora najboljeg odgovora kojemu će pripasti ova staklena za med ćemo proglasiti sutra u komentarima naših objava na Facebooku i Instagramu.

Napomenimo na kraju da je i ovo darivanje ograničeno na područje Republike Hrvatske. 

Fotografije: Bug in my home

U suradnji s Bug in my home

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.