• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Posao»Neobičnim slasticama do prestižne titule: Pía Salazar najbolja je slastičarka svijeta

Neobičnim slasticama do prestižne titule: Pía Salazar najbolja je slastičarka svijeta

Mirjana Bošković Smrekar 04 srp 2023 Posao, Slastičarstvo Komentari isključeni za Neobičnim slasticama do prestižne titule: Pía Salazar najbolja je slastičarka svijeta

Samo šest mjeseci nakon što ju je 50 Best Restaurants proglasio najboljom slastičarkom u Latinskoj Americi 2022., Pía Salazar proglašena je najboljom slastičarkom svijeta 2023. na istoj ljestvici medija.

Nagradu za najbolju slastičarku svijeta po izboru The world’s 50 Best Restaurants osvojila je Pía Salazar. Ovom nagradom prepoznaje se i nagrađuje talent i izvrsnost u području deserata i slastica, a dodjeljuje ju Akademija sastavljena od 1.080 neovisnih stručnjaka iz restoranske industrije i gurmana-putnika iz cijeloga svijeta.

Ova je slastičarka rođena u Cuenci u ekvadorskim Andama, a poznata je po tomu što jako cijeni proizvode iz svoje zemlje te istražuje i i eksperimentira sa širokim rasponom sastojaka.

U svom restoranu Nuema, koji je 2014. otvorila zajedno s Alejandrom Chamorrom, s kojim ima troje djece, kombinira slatke i slane okuse što rezultira jelima poput poriluka s limunskom verbenom i mahunama tonke, bijelih morskih algi s crnim češnjakom i kvascem te cvijetom naranče s kasavom i sličnim neobičnim te naizgled nespojivim kombinacijama okusa.

Upravo ova nagrada dokaz je svim skepticima da naizgled nespojivi sastojci, poput deserta s gljivama, mogu biti vrlo ukusni i zanimljivi. Osim što se okrunila titulom najbolje slastičarke svijeta, i njezin se restoran našao na 79. mjestu na listi 100 najboljih restorana na svijetu.

Titulom najboljeg slastičara svijeta, prema The world’s 50 Best Restaurants, prethodnih su se godina okitili René Frank (2022), Will Goldfarb (2021), Jessica Préalpato (2019) te Cédric Grolet (2018).

Izvor: sogoodmagazine.com, theworlds50best.com

Fotografija: theworlds50best.com

2023-07-04

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Pita s borovnicama: jednostavan desert kojeg morate isprobati što prije

Sljedeći članak :

Još jedan proizvod odlazi s tržišta: kupci ga mogu vratiti u trgovinu i dobiti povrat novca

Povezani članci

Dobre vijesti za buduće pekare: Grad Zagreb će ih stipendirati

Dobre vijesti za buduće pekare: Grad Zagreb će ih stipendirati

Mirjana Bošković Smrekar 09 kol 2023
Luksuzni sjaj ukusnih slastica: pronađite slastice u posebnim SweetBox pakiranjima

Luksuzni sjaj ukusnih slastica: pronađite slastice u posebnim SweetBox pakiranjima

Slatkopedija 22 srp 2023
Kreću prijave za srednje škole: evo koliko „slatkih klupa“ čeka đake

Kreću prijave za srednje škole: evo koliko „slatkih klupa“ čeka đake

Mirjana Bošković Smrekar 28 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!