Napravili čokoladnu kućicu iz snova i ušli u Guinnessovu knjigu rekorda

Kućica teška gotovo 10.500 kilograma, površine 15 m2, postala je najveća čokoladna skulptura na svijetu.

U  Uberabi, Minas Gerais u Brazilu napravljena je najveća čokoladna skulptura. Radi se o kućici u cijelosti napravljenoj od čokolade, za čiju je izradu zaslužna brazilska čokoladna manufaktura Equipe da Casa do Chocolate, koja je zahvaljujući svojoj kućici upisana u Guinnessovu knjigu rekorda.

Površina ove kućice visoke 2,40 metara iznosi 15 m2, a kućica je teška 10.488 kilograma. Za impresivan izgled unutrašnjosti pobrinuo se  Alex Bishop, koji je od čokolade napravio i nekoliko predmeta poput peći na drva, tava, žlica, šalica, staklenki, stola, pisaćeg stroja, kemijske itd.

Uz to, u kući se nalaze i silikonski oblikovane skulpture važnih brazilskih povijesnih ličnosti Ane Marie Brage i Chica Xaviera.

Za izradu ove najveće čokoladne skulpture bilo je potrebno 13 dana, a time je oboren tri godine star rekord koji je držao  Aficion Chocolate iz Kine.

Tvorci ove kućice sada su je izložili u svom muzeju čokolade, kako bi je svi posjetitelji mogli vidjeti.

Kako izgleda kućica iz snova pogledajte na ovoj poveznici.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.