• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Najslađi vjenčići s brusnicama i pistacijom: isprobajte čarobni recept Ane Raguž

Najslađi vjenčići s brusnicama i pistacijom: isprobajte čarobni recept Ane Raguž

Slatkopedija 08 pro 2021 Recepti Komentari isključeni za Najslađi vjenčići s brusnicama i pistacijom: isprobajte čarobni recept Ane Raguž

Od standardnih božićnih vjenčića draži su nam samo oni – slatki i jestivi, a baš takvi su i ovi koji nam stižu s bloga Tirkizna autorice Ane Raguž.

Sastojci
  • 250 g brašna
  • 60 g šećera
  • korica jednog limuna
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 120 g hladnog maslaca
Glazura
  • 120 g šećera u prahu
  • sok pola limuna
I još
  • 50 g suhih brusnica
  • 30 g neslanih pistacija
  • džem od višanja ili trešanja
Priprema
Tijesto

Pomiješajte brašno, šećer, koricu limuna, sol i jaje. Dodajte hladni maslac narezan na kockice i izmrvite sve rukama da dobijete smjesu nalik pijesku. Na kraju dodajte jaje i umijesite glatko tijesto. Mijesite čim kraće. Od tijesta oblikujte kuglu, omotajte je prozirnom folijom i ostavite 30 minuta u hladnjaku.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjeloj radnoj površini, na debljinu od cca 3 mm. Izrezujte kalupom oblike po želji, a svakom drugom u sredinu izbušite rupu ili oblik po želji.

Upalite i ugrijte pećnicu na 170 C. Keksiće pecite u većem kalupu s manjim razmakom 10 minuta. Keksići moraju ostati bijeli, pazite ako vam je prejaka pećnica (pecite 8 minuta). Ohladite.

Slaganje

Pistacije i brusnice usitnite (ne presitno, neka budu komadići).

Keksiće bez rupe premažite džemom, pa spojite s keksićima s rupom.

Glazura

U međuvremenu pripremite glazuru. Šećer u prahu pomiješajte sa sokom od limuna. Dobit ćete finu, gustu teksturu glazure. Stavite je u slastičarsku vrećicu ili u običnu vrećicu kojoj ćete odrezati vrh (rupica mora biti zbilja mala).

Keksiće uz pomoć slastičarske vrećice premažite glazurom i pospite nasjeckanim brusnicama i pistacijama.

Fotografija: Tirkizna

ana raguž glazura keksići pistacija brusnice slatki recept tirkizna 2021-12-08
Tags ana raguž glazura keksići pistacija brusnice slatki recept tirkizna

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Bizaran ili logičan zahtjev: sportski menadžer od svojih igrača zahtjeva rođendanske slastice na proslavama

Sljedeći članak :

Slatka aukcija za Kiaru: u Šibeniku aukcijom torte skupljaju novac za liječenje

Povezani članci

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!