• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Najdraži okusi ljeta u neodoljivoj galetti: zasladite nedjelju jednostavnim desertom

Najdraži okusi ljeta u neodoljivoj galetti: zasladite nedjelju jednostavnim desertom

Slatkopedija 04 srp 2021 Recepti Komentari isključeni za Najdraži okusi ljeta u neodoljivoj galetti: zasladite nedjelju jednostavnim desertom

Sestre Ivana i Dajana s bloga The Wanderlust Sisters danas s nama dijele recept za jednostavnu, a tako neodoljivu galettu s bobičastim voćem.

Sastojci

Tijesto

  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 150 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 2 žlice ekstra-djevičanskog kokosovog ulja

Nadjev

  • 125 g malina
  • 125 g borovnica
  • 125 g kupina
  • 4 žlice kokosovog šećera
  • 3 žlice pudinga od vanilije ili gustina
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

I još

  • 1 žumanjak i 1 žlica mlijeka za premazivanje
  • listići badema
  • sladoled za serviranje

Priprema

Tijesto

Pomiješajte sve sastojke za tijesto i umijesite (možete koristiti i mikser s nastavkom za tijesto). Mijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i izmijesite ga u kuglu. Razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje. Koru stavite u hlađenje na hlađenje (bar desetak minuta).

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

Nadjev

Pomiješajte bobičasto voće, šećer, škrob (gustin ili puding) i vaniliju.

Slaganje

Uklonite krovni papir i rasporedite voće u sredini tijesta, ostavljajući rub od približno 3 cm. Rubove tijesta lagano preklopite prema gore, preko voća. Tijesto premažite razmućenim jajetom i pospite listićima badema po rubovima.

Pecite dok kora ne postane zlatno smeđa, a nadjev proključa, oko 40 minuta.

Poslužite s kuglicom sladoleda.

Fotografije: The Wanderlust Sisters

blog bobičasto voće galetta recept dana the wanderlust sisters 2021-07-04
Tags blog bobičasto voće galetta recept dana the wanderlust sisters

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Svadbe su nezamislive bez rezanja torte: evo kada je počeo taj trend

Sljedeći članak :

Pandemija dovela do pada prodaje gumenih bombona i žvakaćih guma

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!