• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Tiramisù rolada: kremasto savršenstvo čiji recept s nama dijeli Marija Herjavić Jerkić

Tiramisù rolada: kremasto savršenstvo čiji recept s nama dijeli Marija Herjavić Jerkić

Slatkopedija 29 srp 2021 Recepti Komentari isključeni za Tiramisù rolada: kremasto savršenstvo čiji recept s nama dijeli Marija Herjavić Jerkić

Volimo s vremena na vrijeme poznatim slasticama dati novi oblik – baš zato nas je osvojila i ova tiramisù rolada čiji je recept s nama podijelila Marija Herjavić Jerkić.

Sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 35 g kukuruznog škroba
  • 1 puna jušna žlica kakaa za kolače
  • malo praška za pecivo

Krema

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • 25 g kukuruznog škroba
  • 250 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja

I još

  • kava i rum za namakanje

Priprema

Biskvit

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom dok smjesa ne pobijeli, postane čvrsta i poveća volumen. Dodati sve ostale sastojke, dobro promiješati i prebaciti u kalup veličine pećnice koji je prekriven masnim papirom. Peći na 170°C oko 15 minuta.

Skuhati manju šalicu jače kave te u ohlađenu dodati rum, količinu po želji.

Kad se ispeče, odvojiti pažljivo od papira i zarolati (rolamo tako okrenut da kolač bude duži).

Čim se biskvit stavi peći, treba započeti s pripremom kreme.

Krema

Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom pa na kraju dodati i škrob. Kremu kuhati na pari stalno miješajući, dok se na kremi ne pojave mjehurići.

U ohlađenu kremu dodati mascarpone te tučeno slatko vrhnje.

Slaganje

Biskvit lagano odmotati, poškropiti ga cijelog kavom i rumom, premazati kremom, pažljivo zarolati da krema ne iscuri i staviti u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći.

Napomena

Bilo bi dobro kremu malo staviti u zamrzivač prije filanja da se bolje stegne.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

marija herjavić jerkić recept dana rolada tiramisu tiramisu rolada 2021-07-29
Tags marija herjavić jerkić recept dana rolada tiramisu tiramisu rolada

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

S tržišta se povlači nekoliko sladoleda i keksića

Sljedeći članak :

Proslava važnih događaja uz najslađe vodnjansko vino: „Vin de Rosa“ i pampagnachi su najbolji par

Povezani članci

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!