Ljubitelji starinskih kuharica mogu ih listati klikom miša

Brojne zanimljive kuharice iz cijelog svijeta, još od davne 1796., do danas, dostupne su na web stranici Internet Archive pa ih svi zainteresirani mogu prelistati i pronaći recepte baš za sebe.

Internetska stranica Internet Archive pokrenula je hvale vrijedan projekt, u sklopu kojeg su omogućili ljubiteljima starih recepata te povijesti kulinarstva da prelistaju više od 10 000 starih kuharica.

U kolekciji kuharica ima za svakoga ponešto, od kuharica s receptima za jela iz različitih dijelova svijeta, preko specijaliziranih izdanja kuharica za neženje ili tek udane žene, do kuharica koje se bave isključivo jednom namirnicom i načinima njenog spravljanje, ali i onih u kojima se nalaze recepti  za jela iz Bijele kuće, za jela od ostataka hrane te mnoga druga zanimljiva jela.

Neka od izdanja kuharica objavljenih na ovoj stranici datiraju čak iz 1796., a osim recepata, u njima se mogu pronaći i brojne životne priče te priče o nastanku danas popularnih jela. Sve kuharice dostupne su na ovoj poveznici .

Fotografija: Kate Bošković

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.