• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti» Događanja»Ljubitelji maruna po četrdeset i pet put će se okupiti u Lovranu

Ljubitelji maruna po četrdeset i pet put će se okupiti u Lovranu

Mirjana Bošković Smrekar 10 lis 2018 Događanja Leave a comment

Četrdeset i peto izdanje ove nadaleko poznate tradicionalne manifestacije posvećene marunima, započinje ovoga vikenda, a tijekom dva tjedna posjetitelji će se moći zasladiti slasticama od maruna te uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Ove se godine, po četrdeset i peti put održava Marunada Lovran-Liganj, gastro manifestacija poznata diljem Hrvatske, ali i šire. Svečano otvorenje Marunade održat će se u petak, 12. listopada 2018., u 17 sati. Posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda s marunima, od različitih kolača i slastica do meda od maruna i prigodnih jela s marunima.

Autor fotografije: Federiko Sterle Frici

I na ovogodišnjem će se izdanju posjetiteljima nuditi rolada i torta od maruna, ježići i kuglice od maruna, pirei i kreme od maruna te druge slične slastice koje će se moći isprobati u restoranima i slastičarnicama te na fešti u Lovranu (12., 13., 14. i 27. listopada) i Lignju (20. listopad 2018.).

Autor fotografije: Ana Slamek

Slastice će pripremati Boris Mihovilović, kulinarski stručnjak s bogatim iskustvom u europskim restoranima, ali i vrhunskim objektima Istre i Kvarnera, koji u pripremi svojih jela spaja kreativnost i tradiciju, uvijek koristeći lokalne i sezonske namirnice.

Manifestaciju će popratiti i bogat kulturno-zabavni program.

Naslovna fotografija: Egon Hreljanović

događanje lovran manifestacija marunada maruni 2018-10-10
Tags događanje lovran manifestacija marunada maruni

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Hodanje u sladoledu, cupcakesu, torti – evo kakve cipele stižu iz Shoe bakery

Sljedeći članak :

Čokoladna salama s narančom

Povezani članci

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Mirjana Bošković Smrekar 22 ruj 2023
Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Mirjana Bošković Smrekar 07 ruj 2023
Hit slastica mochi donosi dašak Japana na Bundek: novi gastro trendovi na Baš Naš festivalu

Hit slastica mochi donosi dašak Japana na Bundek: novi gastro trendovi na Baš Naš festivalu

Mirjana Bošković Smrekar 30 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!