• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Kolač od mrkve

Kolač od mrkve

Slatkopedija 24 ožu 2018 Recept dana Leave a comment

Naša Inga Bašić s bloga Feeding Art ponovno gostuje na našem portalu – ovaj put s receptom za kolač od mrkve.

Sastojci
Biskvit
  • 250 g glatkog brašna (prosijati)
  • 30 g praška za pecivo
  • 1 čajna žlica cimeta
  • pola čajne žlice muškatnog oraščića
  • 1 mahuna vanilije
  • 120 g kokos raspela
  • 5 jaja
  • 180 g šećera
  • 150 g ulja
  • 500 g ribane mrkve
  • 125 g grožđica mariniranih u rumu
Krema  od sira
  • 300 g svježeg sira
  • sok od limuna
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
Priprema
Biskvit

Jaja i šećer izmutiti mikserom te dodati ulje. U drugoj posudi pomiješati brašno, kokos, cimet,

muškatni oraščić, vaniliju i prašak za pecivo. Obje smjese mikserom na najmanjoj brzini pomiješati.

Dodati naribanu mrkvu i na kraju grožđice. Kalup za pečenje napuniti do 2/3 visine i staviti peći na

170 stupnjeva, 40-50 minuta, ovisno o pećnici. Drvenim štapićem provjeriti je li pečeno. Po potrebi nakon 20- 25 minuta pečenja staviti papir za pečenje preko kolača da ne potamni.

Krema od sira

Sir i limunov sok i koricu izmiješati mikserom te dodati šećer u prahu i vanilin te dobro promiješati.

Kolač prerezati te filati kremom od sira. Na vrh i oko kolača također rasporediti kremu te ukrasiti po želji slatkim uskršnjim jajima ili ukrasima od fondana.

Fotografije: Feeding Art

[print_link]

feeding art inga kokos kolač s mrkvom mrkva recept dana slatki recept 2018-03-24
Tags feeding art inga kokos kolač s mrkvom mrkva recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

U Istri se priprema pinca promjera 80 cm

Sljedeći članak :

Enzita – vrhunski aparati na sajmu GAST 2018.

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!