Danas smo uživali u okusima i mirisima ovog divnog kolača od limuna čija priprema traje 15 minuta, a najteže je dočekati da se kolač ispeče.
Sastojci
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml jogurta
- 100 ml procijeđenog soka od limuna
- 250 g oštrog brašna
- ½ praška za pecivo
Preljev
- 200 g šećera u prahu
- 5 žlica procijeđenog soka od limuna

Priprema
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva s ventilatorom.
Nekoliko minuta mikserom miješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Kada dobijete pjenastu smjesu, dodajte jogurt i sok od limuna pa ponovno dobro promiješajte.
U dobivenu smjesu, malo po malo, i dalje miješajući mikserom dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
U kalup koji ste odabrali za kolač (u našem slučaju bio je kalup za srneći hrbat) nanesite ulje u spreju ili ga premažite maslacem i pospite brašnom pa ulijte dobivenu smjesu u kalup i nekoliko puta udarite o plohu kako biste izbacili višak zraka.
Kolač pecite u ugrijanoj pećnici 35 do 45 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
Gotovi kolač izvadite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi dok pripremate preljev.

Preljev
U posudu stavite šećer u prahu i limunski sok pa mikserom na najvećoj brzini miješajte nekoliko minuta dok ne dobijete kompaktnu, gustu tekuću smjesu.
Preljev pomoću vrećice ili bočice nanesite na kolač i ostavite da se stisne.

Napomena
Prilikom izrade preljeva, na temelju gustoće preljeva po potrebi dodajte malo soka od limuna ili šećera u prahu.
Fotografije: Kate Bošković