Keksići koji su nam zasladili prosinac – donosimo fotografije deset najljepših

U suradnji s Vesnom Nakć iz Slatke radionice by Vesna Nakić birali smo najljepše keksiće – vrijeme je da s vama podijelimo fotografije deset najljepših.

Prosinac nam je, između ostalog, prošao u znaku vaših predivnih keksića. Naime, u sklopu našeg darivanja „Biramo najljepše božićne keksiće“ pozvali smo vas da s nama podijelite svoja najslađa ostvarenja. Vi ste, kao i obično, ispunili, pa i premašili, sva naša očekivanja i zasladili nam kraj ove po svemu neobične godine.

Pobjeda i jedan kilogram Vesninih božićnih kolača otputovala je na adresu Silvije Šimleše Krznarić koja nas je oduševila savršeno iscrtanim keksićima u obliku snjegovića, Djeda Mraza, bora…

Svoje je keksiće divno oslikala i Ilina Raškaj koja je svojim preslatkim keksićima u obliku Djeda Mraza osvojila drugo mjesto.

Treće je mjesto pripalo Žani Ašprijan koja je pripremila čokoladne lizalice kao prigodan božićni dar za djecu, ali su im se, kako ona kaže, razveselili i neki odrasli prijatelji. „Njihova izrada je vrlo jednostavna i ne iziskuje puno vremena, a krajnji rezultat je unikatna i vesela slastica. Lizalice su napravljene su od otopljene mliječne čokolade koja se razmaže na papir za pečenje u obliku koji želimo, pri dnu se utisne drveni štapić za sladoled te se premažu još jednim slojem otopljene čokolade. Naravno, moguće je koristiti razne vrste čokolade za više različitih okusa i boja (bijela, ruby, dark). Dok je čokolada još mekana lizalice se posipaju jestivim ukrasima po želji, a tu je izbor zaista velik  – kokos, orašasti plodovi, šarene i čokoladne mrvice, razno sušeno voće – grožđice, goji bobice, brusnice, usitnjeni candy cane…Oduševljenje će biti još veće kada na lizalicu stavimo sastojke za koje znamo da su omiljene osobi kojoj ih darujemo. Kada se lizalice ohlade i stvrdnu mogu se zamotati u celofan i ukrasiti prigodnom mašnom ili porukom.“ – otkriva nam Žana priču koja stoji iza njezinih neodoljivih lizalica.

Ana Belamarić Banin zauzela je četvrto mjesto svojim neodoljivim čokoladnim raspucancima. Ovi nezaobilazni božićni keksići u njezinoj su izvedbi dobili savršene šare i tako se našli na ovom našem popisu.

Na petom mjestu smjestila se Lidija Jukić s predivnim paprenjacima ukrašenim royal icingom: „To su moji prvi paprenjaci od prije nekoliko godina. Bio je to prvi pokušaj ukrašavanja na ovaj način. Bila sam jako zadovoljna svojim radom i stoga mi je ova fotografija osobito draga.“ – rekla je za naš portal Lidija.

Anica Banović počastila nas je s pet vrsta blagdanskih keksića i smjestila se na šesto mjesto. Da joj priprema više vrsta keksića nije strana, otkriva nam ona sama: „Ove godine napravila sam 16 vrsta, spakirala i darovala. Tako sam bolesnoj prijateljici prije mise dostavila njezin paketić. Njezina sreća prati me cijeli dan. To je cilj mojih keksića, usrećiti druge jer sam se puno puta uvjerila da se sreća vraća, i to duplo, ma i troduplo.“

Sedmo je mjesto svojim keksićima-šeširićima od čokolade zauzela Jadranka Mutak.

Vesele i šarene keksiće ukrašene royal icingom pripremila je i Ema Emily i zauzela osmo mjesto.

Jestivi bor od keksića koji je okitila Ana Prša zauzeo je deveto mjesto.

Čast da zatvori tablicu najljepših božićnih keksića pripala je Kati Stojić i njezinim bezglutenskim kolačima.

Još jednom svima zahvaljujemo što su se odazvali našem pozivu i s nama podijelili svoje fotografije – veselimo se budućim slatkim izazovima u kojima ćemo uživati u slatkim kreacijama koje vi stvarate.

Fotografije: Unsplash, Silvija Šimleša Krznarić, Ilina Raškaj, Žana Ašprijan, Ana Belamarić banin, Lidija Jukić, Anica Banović, Jadranka Mutak, Ema Emily, Ana Prša i Kata Stojić

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.