• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Kakva kombinacija: osvojit će vas ova pita s breskvama i kupinama

Kakva kombinacija: osvojit će vas ova pita s breskvama i kupinama

Slatkopedija 07 ruj 2021 Recepti Komentari isključeni za Kakva kombinacija: osvojit će vas ova pita s breskvama i kupinama

Instagram profil Cellulite factory autorice Kristine Štrige prava je mala škrinja slatke inspiracije, a danas smo tamo pronašli ovaj recept za savršenu pitu s breskvama i kupinama.

Sastojci

Tijesto

  • 300 g brašna (100 g oštrog, 200 g glatkog)
  • prstohvat soli
  • 20 g šećera u prahu
  • 130 g maslaca, hladnog, narezanog na kockice
  • 1 jaja (M ili L)
  • 2 – 3 žlice vode

Nadjev

  • 800 g bresaka (6 – 8 komada)
  • 150 g kupina
  • 2 vanilin šećera
  • 1 velika žlica kukuruznog škroba (u nedostatku stavite 1,5 žlicu glatkog brašna)
  • korica limuna, po želji (ja sam stavila cimet danas)

I još

  • 1 jaje za premazivanje

Priprema

Tijesto

U zdjelu stavite prosijano brašno, dodajte sol i šećer u prahu. Malo pomiješajte i dodajte maslac. Rukama utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete mrvičastu teksturu (ovo možete napraviti i u multipraktiku). Zatim ubacite jaje i jednu žlicu vode. Brzo i kratko umijesite tijesto, dodajte još 1 – 2 žlice vode ako se jako mrvi. Zamotajte ga u plastičnu foliju i spremite u hladnjak na 30 – 60 minuta.

Nadjev

Očistite, ogulite i narežite breskve na ploške.

Kupine operite i po potrebi prepolovite ako su ogromne. Sve voće stavite u srednje veliku zdjelu, dodajte vanilin šećere i gustin te dobro promiješajte kako bi se lijepo povezalo.

Slaganje

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na dva dijela tako da je jedan malo već od drugog. Razvaljajte onaj veći do veličine kalupa, uključujući i okomite stranice i prebacite ga u kalup. Poslažite voće po njemu u ravnomjernom sloju. Razvaljajte drugo tijesto do veličine kalupa. Stavite tijesto na voće i pritisnite rubove gornjeg i donjeg tijesta.

Premažite tijesto razmućenim jajetom. Uzmite oštar nož i na sredini tijesta napravite mali x.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 20 minuta, zatim smanjite na 180°C i pecite još 20 – 25 minuta. Kad bude korica zlatna, onda je gotovo. Izvadite van i ostavite cca 15 minuta prije rezanja.

Fotografije: Kristina Štriga

breskve kristina štriga kupine pita prhko tijesto recept dana 2021-09-07
Tags breskve kristina štriga kupine pita prhko tijesto recept dana

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Povratak u školu uz prigodni kolač: izmamite osmijeh svom školarcu ovom čokoladnom olovkom

Sljedeći članak :

S polica se povlači cimet u prahu: nije naveden sulfit u sastavu

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!