• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti» Događanja»Jedanaesti dubrovački Festival pekmeza, džema i marmelade

Jedanaesti dubrovački Festival pekmeza, džema i marmelade

Ana Brkanlić 28 ruj 2017 Događanja Leave a comment

U samom srcu Dubrovnika za vikend se održava Festival pekmeza, džema i marmelade koji promovira ne samo male proizvođače, već i bogatstvo i raznolikost kulturne baštine različitih krajeva naše zemlje.

Jedanaesti po redu Festival pekmeza, džema i marmelade održat će se od 29. rujna do 1. listopada u Dubrovniku. Na Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha, izlagači iz svih krajeva Hrvatske svoje će proizvode predstaviti posjetiteljima i ugostiteljima Dubrovnika.

Jedanaestu godinu zaredom mali i specijalizirani proizvođači iz cijele zemlje posjetit će Dubrovnik i sa sobom u samo srce Grada donijeti stotine vrsta prirodnih pekmeza, marmelada i džemova. Izlagači odjeveni u narodne nošnje, koji predstavljaju džemove od limuna, višanja, jagoda, šljiva, smokava, lavande i naranči čine ovaj festival jednom od dubrovačkih atrakcija koje se održavaju početkom listopada.

U sklopu manifestacije organizirano je i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije (za najbolji pekmez, marmeladu, džem i ekstra džem) Ocjenjivanje se vrši analizom uzoraka u laboratoriju Zavoda za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku te kušanjem stručne komisije u laboratoriju za  senzorna ispitivanja Zavoda za mediteranske kulture.

Festival pekmeza, džema i marmelade organiziraju udruga DEŠA – Dubrovnik i Dubrovačka naranča u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Dubrovnik.

Fotografije: Udruga DEŠA Dubrovnik

2017-09-28

Autori

napisala : Ana Brkanlić
Diplomirana novinarka, ljubiteljica sunčanih dana, ruževa u bojama šumskoga voća i čokolade na sve načine.
Prethodni članak :

Vrste smeđeg šećera

Sljedeći članak :

Degustacija i radionica čokolade by Mihaela Devescovi

Povezani članci

Od danas smo na Mediteranskom festivalu knjige: evo što možete naći na našem štandu

Od danas smo na Mediteranskom festivalu knjige: evo što možete naći na našem štandu

Slatkopedija 27 ruj 2023
Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Mirjana Bošković Smrekar 22 ruj 2023
Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Mirjana Bošković Smrekar 07 ruj 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!