Jedanaesta Sladka Istra krajem mjeseca poziva vas u Kopar

Kopar će u subotu i nedjelju (28. i 29. rujna) postati mjesto održavanja Međunarodnog festivala slastica i slatkih proizvoda – Sladka Istra.

Sladka Istra najveća je takva priredba u Sloveniji i ove će se godine u Kopru održati već jedanaestu godinu zaredom.

Festival, koji je već davno prekoračio granice Istre, svaki put je izvrsna prilika za upoznavanje istarske gastronomije i slastica kao što su kroštule, fritule, supe i mnoge druge, ali i prilika za kušanje tradicionalnih slovenskih slastica poput savijače, gibanice i kremšnite te drugih modernih slatkih majstorija čiji su autori vrhunski domaći i strani slastičarski umjetnici.

Na „slatkim stazama” po Kopru, koje posjetitelje vode mimo ponuđača na štandovima, i ove će se godine prema tematskim blokovima predstaviti i prodavati slatki proizvodi, slatka vina, piva i ostala slatka pića, medeni proizvodi i slatki proizvodi slovenskih poljoprivrednih gospodarstava te sve ostalo što je povezano sa svijetom slatkog. Posjetitelji će slatke specijalitete moći kušati u zamjenu za degustacijske kupone, a moći će kupiti i veću količinu slatkih proizvoda koje će ponijeti kući.

Osim raznovrsne ponude na prodajnim mjestima, 11. Sladka Istra ponudit će i bogat prateći program sa slastičarskim radionicama i kuharskim prezentacijama te vođenim vinskim degustacijama, a organizatori će se pobrinuti i za kulturni program i aktivnosti za najmlađe.

Ulaz na priredbu je besplatan. Više na www.sladka-istra.si

Fotografije: Sladka Istra

Plaćena objava

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.