• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Imamo idealan recept za keksiće za ljubitelje Baileysa

Imamo idealan recept za keksiće za ljubitelje Baileysa

Slatkopedija 20 pro 2022 Recepti Komentari isključeni za Imamo idealan recept za keksiće za ljubitelje Baileysa

Na ovogodišnjem blagdanskom stolu mogli bi se naći i ovi sjajni keksići kao stvoreni za ljubitelje Baileysa – njihov recept s nama je podijelila Ana Raguž s bloga Tirkizna.

Sastojci 
Tijesto
  • 125 g maslaca sobne temperature
  • 80 g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 340 g brašna
  • 30 g kakao praha
Ganache
  • 150 g tamne čokolade
  • 80 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice Baileysa
Glazura
  • 50 g šećera u prahu
  • 3 žlice limunovog soka
Priprema
Tijesto

Izmiksajte maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte brašno i kakao, te sve lijepo sjedinite. Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku na 30 minuta.

Izvadite pola tijesta iz hladnjaka na radnu površinu i razvaljajte ga između dva papira za pečenje (nemojte posipati brašnom). Izrezujte oblike kalupićima za kekse po želji (srca, zvjezdice i sl.). Od svakog oblika izrezujte po dva ista oblika, jedan s rupom, jedam bez rupe. Rupe izdubite manjim čepom (ili nekako drugačije).

Obložite veći lim za pečenje papirom za pečenje i smjestite kekse na papir s manjim razmakom.

Upalite i ugrijte pećnicu na 170 – 180°C. Kekse pecite 8 – 9 minuta. Moraju biti čvrsti, ali ne suhi. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade na limu za pečenje (ne dirajte ih vruće, izlomit će se jer su izrazito meki dok su vrući).

Ponovite postupak s ostatkom tijesta iz hladnjaka.

Ganache

Nasjeckajte čokoladu na manje komade, dodajte vrhnje i otopite lagano na pari. Maknite s pare i umiješajte Baileys. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, mora se zgusnuti, ali ne i stvrdnuti (meni je bila mrvicu pretekuća, pa sam je na 10 minuta stavila na balkon i bila je taman).

Napunite slastičarsku vrećicu (možete koristiti i žlicu). Malu količinu stavite na keks bez rupe i poklopite ga keksom koji ima rupu. Ostavite da se osuše.

Glazura

Umiješajte šećer u prahu s limunovim sokom dok ne dobijete lijepu gustu glazuru. Od papira za pečenje napravite tuljac (ili koristite slastičarsku vrećicu). U tuljac ili u vrećicu stavite šećernu glazuru, otkinite mali dio vrha tuljca ili slastičarske vrećice kuhinjskim nožicama. Ukrasite kolačiće točkicama (da vam ne bi ostajao onaj špic od glazure, ja sam koristila najmanju žličicu koju sam umakala u malo vode i lagano žlicom pritisnula glazuru – nemojte jako spljoštiti točkice).

Fotografija: Tirkizna

ana raguž baileys blog keksići recept dana slatki recept tirkizna 2022-12-20
Tags ana raguž baileys blog keksići recept dana slatki recept tirkizna

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Kalup za kolače povučen s tržišta: evo i razloga

Sljedeći članak :

Jer volimo recepte s oblatnama: isprobajte recept za figaro

Povezani članci

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!