• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti» Događanja»Freetulada 2017. – natjecanje u pripremanju fritula

Freetulada 2017. – natjecanje u pripremanju fritula

Mirjana Bošković Smrekar 16 pro 2017 Događanja Leave a comment

U sklopu šibenskog adventa, sutra će se održati natjecanje u izradi fritula, tradicionalne božićne slastice.

Na šibenskoj će se Adventuri, u nedjelju, 17. prosinca 2017.,  s početkom u 19 sati, održati četvrto po redu natjecanje u pripremanju  fritula  pod nazivom Freetulada 2017.

U lovu na glavnu nagradu, Zlatnu fritulu, sudjelovat će rekordan broj ekipa, ukupno njih devet, a zbog popunjenja kapaciteta, prijave za natjecanje su zatvorene. Pred prošlogodišnjim pobjednicama težak je zadatak obrane prvog mjesta zbog velike ovogodišnje konkurencije.

Voditelj Freetulade je šibenski masterchef Valerio Baranović, a dosadašnjem žiriju u kojem sjede Danijel Mileta, Željko Krnčević te Siniša Gulin ove će se godine pridružiti još dva člana, Tome Gostijanović te Mirjana Žurić.

Ova se manifestacija vezuje uz tradiciju slavljenja Osmina ili Proslave, stoljetnog vjerskog običaja kojim započinje tjedan uoči Božića koji se obilježava ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika, a koji je do danas sačuvan još jedino u Šibeniku. Tada su se ujedno i prvi put spravljale fritule, tradicionalna božićna slastica.

Fotografije: Grad Šibenik

advent dalmacija freetulada fritule natjecanje šibenik tradicionalne slastice 2017-12-16
Tags advent dalmacija freetulada fritule natjecanje šibenik tradicionalne slastice

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Božićni kolači – tema novog master-class

Sljedeći članak :

Žarbo kocke

Povezani članci

Od danas smo na Mediteranskom festivalu knjige: evo što možete naći na našem štandu

Od danas smo na Mediteranskom festivalu knjige: evo što možete naći na našem štandu

Slatkopedija 27 ruj 2023
Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Mirjana Bošković Smrekar 22 ruj 2023
Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Mirjana Bošković Smrekar 07 ruj 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!