• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Pripremite slasticu kojoj se uvijek vraćamo: evo recepta za crème brûlée

Pripremite slasticu kojoj se uvijek vraćamo: evo recepta za crème brûlée

Slatkopedija 30 kol 2022 Recepti Komentari isključeni za Pripremite slasticu kojoj se uvijek vraćamo: evo recepta za crème brûlée

Crème brûlée je slastica kojoj mnogi ne mogu odoljeti, a danas je na naš portal donosi Marija Herjavić Jerkić – isprobajte i vi ovaj recept.

Sastojci
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 70 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 žumanjka
  • 50 g šećera
  • šećer za karameliziranje
I još
  • slatko vrhnje
Priprema

Vrhnje i mlijeko dobro ugrijati s prerezanom vanilijom, ali ne da zavrije. Za to vrijeme pjenjačom dobro umiješati žumanjke i šećer. Polako, stalno miješajući, ulijevati mlijeko i vrhnje i dobro povezati. Preliti u posudice, žlicom maknuti pjenu ako je ima na vrhu i peći na 180°C oko 40 minuta u posudi s vodom.

Na ohlađenu kremu staviti tanji sloj kristal šećera i zapržiti brenerom. Ako nema brenera, ugrijati pećnicu na 250°C s uključenim gornjim grijaćem i ubaciti na najvišu razinu koju minutu, samo da se ulovi karamel, a da se ne otopi krema.

Poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.

Napomena

Ne koristiti mikser da smjesa ne bi postala pjenasta.

Mlijeko dodavati pomalo da ne ukuha žumanjke.

Posudice staviti u veći kalup te uliti vodu do pola i tako peći.

Kad je pečena, nije skroz čvrsta te se malo ljulja kao želatina, to je u redu, stisnut će se kad se ohladi.

Umjesto štapića vanilije možete koristiti i vanilin šećer ili aromu vanilije.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

2022-08-30

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Raste proizvodnja sladoleda u Europi: evo koje zemlje su najveći proizvođači

Sljedeći članak :

Za najslađi polazak u školu: iskoristite posebno sniženje i naručite naše slikovnice

Povezani članci

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Jedva čekamo isprobati ovo savršenstvo: mak kocke s limunom

Jedva čekamo isprobati ovo savršenstvo: mak kocke s limunom

Slatkopedija 15 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!