• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Isprobajte recept za „čarobnu tortu“: evo kako pripremiti troslojnu tortu od jedne smjese

Isprobajte recept za „čarobnu tortu“: evo kako pripremiti troslojnu tortu od jedne smjese

Slatkopedija 13 tra 2023 Recepti Komentari isključeni za Isprobajte recept za „čarobnu tortu“: evo kako pripremiti troslojnu tortu od jedne smjese

Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola donosi recept za troslojnu tortu napravljene od samo jedne smjese koja se sama podijeli na podlogu, kremu i biskvit, a koja okusom podsjeća na kremšnite – isprobajte je i vi.

Sastojci
  • 250 g maslaca
  • 8 jaja
  • 300 g šećera
  • 10 vrhom punih žlica glatkog brašna
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • naribana limunova korica
  • 1 l litra mlijeka
Priprema

Maslac otopite i ostavite ga sa strane da se ohladi. U posebnoj zdjeli miksajte žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. U smjesu od žumanjaka dodajte prosijano brašno, omekšali maslac, vaniliju, koricu limuna te postepeno dodajte mlijeko. Dobivenoj smjesi lagano dodajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu nemojte puno miješati da ne razbijete „oblake“ od bjelanjaka. Smjesu ulijte u namašćenu i pobrašnjeni kalup za pečenje te stavite peći na 170 stupnjeva 1 sat.

Fotografije: Mrvice sa stola

2023-04-13

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Neugodno iznenađenje: Splićanki naglo prekinuto uživanje u sladoledu

Sljedeći članak :

Tvrtka čije proizvode ima gotovo svako kućanstvo došla na rub propasti

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!