• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti» Događanja»Dani rudarske greblice u Rudama i Samoboru

Dani rudarske greblice u Rudama i Samoboru

Mirjana Bošković Smrekar 06 srp 2018 Događanja Leave a comment

Manifestacija posvećena ovom slanom kolaču i ove će se godine održati prvog vikenda u srpnju, u Rudama i Samoboru, a pored glavnih događanja održat će se i izbor najbolje greblice.

Ove će se godine, 7. i 8. srpnja 2018., u Rudama i Samoboru, u organizaciji KUD-a Oštrc po trideset i treći put, održati  manifestacija Dani rudarske greblice.

Osim glavnih događanja predviđenih programom, u sklopu manifestacije već su održana popratna događanja i to radionica VOLIM GREBLICU VIŠE NEGO PIZZU u dječjem vrtiću Izvor, 28. lipnja 2018. te 4. srpnja 2018., na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Samobor. Najzanimljiviji dio, izbor najbolje greblice, održat će se 8. srpnja ove godine. Program događanja dostupan je na mrežnim stranicama KUD-a Oštrc.

Ova je manifestacija posvećena istoimenom slanom kolaču, a prvi je put organizirana 1985. godine. S vremenom je prerasla u nezaobilaznu kulturnu i turističku manifestaciju sjeverozapadne Hrvatske koja se održava prvoga vikenda u srpnju.

Kao što smo na našem portalu već pisali, krajem 2007. godine Ministarstvo kulture proglasilo je pripremu rudarske greblice nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske, a protekle je godine kolač dobio nacionalnu zaštitu oznakom zemljopisnog podrijetla. U tijeku je i postupak zaštite na europskoj razini.

Fotografije: KUD Oštrc

događanje manifestacija naše slastice rudarska greblica rude samobor slatka baština 2018-07-06
Tags događanje manifestacija naše slastice rudarska greblica rude samobor slatka baština

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Torta s čokoladom i Jack Danielsom

Sljedeći članak :

Najveći svjetski čokoladni rekordi Guinessove knjige

Povezani članci

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Mirjana Bošković Smrekar 22 ruj 2023
Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Mirjana Bošković Smrekar 07 ruj 2023
Hit slastica mochi donosi dašak Japana na Bundek: novi gastro trendovi na Baš Naš festivalu

Hit slastica mochi donosi dašak Japana na Bundek: novi gastro trendovi na Baš Naš festivalu

Mirjana Bošković Smrekar 30 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!