Čokoladni snijeg: kvar u tvornici čokolade uzrokovao nesvakidašnju pojavu u Švicarskoj

Švicarski grad Olten prošlog je tjedna doživio čokoladni snijeg zbog kvara na ventilaciji u tvornici čokolade.

Nesvakidašnja pojava zatekla je stanovnike švicarskog gradića Olten, smještenog između Zuricha i Basela – naime, prošlog tjedna  u nekim dijelovima grada pojavio se čokoladni snijeg.

Uzrok ove pojave ipak nije klimatska promjena koja je dovela do pojave neobičnog snijega, već kvar na ventilaciji u tvornici čokolade. Kako su potvrdili iz kompanije Lindt & Spruengli, došlo je do manjeg kvara u rashladnoj ventilaciji u sustavu za pečenje kakaa, što je u kombinaciji sa snažnim vjetrom koji je prošlog petka puhao u tom gradu, dovelo do širenja finog čokoladnog praha u neposrednoj blizini tvornice.

Iz kompanije su rekli da je jedan auto bio djelomično prekriven čokoladnom prašinom te su ponudili sva potrebna čišćenja na račun njihove kompanije, no zasad im se nitko nije javio s tim zahtjevom.  

Također, iz kompanije su naglasili kako su čestice kakaa koje su dovele do pojave čokoladnog snijega potpuno bezopasne za ljude i okoliš.

U međuvremenu je ventilacijski sustav popravljen i tvornica je normalno nastavila s radom.

Izvor: Independent

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.