• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Čokoladni kuglof koji će vas osvojiti: isprobajte recept naše blogerice Kristine Štrige

Čokoladni kuglof koji će vas osvojiti: isprobajte recept naše blogerice Kristine Štrige

Slatkopedija 17 lip 2022 Recepti Komentari isključeni za Čokoladni kuglof koji će vas osvojiti: isprobajte recept naše blogerice Kristine Štrige

Mali predah od isključivo voćnih recepata donosi nam naša blogerica Kristina Štriga s bloga Cellulite Factory koja je pripremila čokoladni kuglof.

Sastojci
  • 140 g oštrog brašna
  • 140 g glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 35 g kakaa
  • 30 ml ruma
  • 70 ml kipuće vode
  • 120 g šećera
  • 150 g džema ili marmelade po izboru, min. 50% voća (borovnica, šljiva, šumsko voće…)
  • 175 ml ulja
  • 300 ml tekućeg jogurta
I još
  • preljev po izboru (tamna ili bijela čokolada, šećer u prahu, šećerni preljev)*
Priprema

Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva s uključena oba grijača. Ako koristite metalni kalup za kuglof premažite ga otopljenim maslacem i stavite kratko u hladnjak. Ako koristite silikonski, ne trebate ništa. 

U zdjelu prosijte oba brašna i prašak za pecivo. Dodajte sol i promiješajte. U manjoj zdjelici pomiješajte kakao, rum i kipuću vodu.

U drugoj zdjeli miksajte šećer, džem i ulje dok se šećer ne razradi, oko 2 minute. Smanjite brzinu miksanja i naizmjenično dodajte jogurt i mješavinu kakaa i vode. 

Na kraju dodajte suhe sastojke i kratko izmiksajte na najslabijoj brzini.

Rasporedite smjesu u pripremljen kalup i stavite u pećnicu. Pecite kuglof 50-60 minuta, odnosno dok vam čačkalica ne izađe čista (meni je jednom trebalo 55, drugi put 70 minuta, obavezno probajte čačkalicom). 

Pečeni kuglof ostavite 5 minuta u kalupu, prebacite ga na rešetku i ostavite 1-2 sata da se ohladi. Prelijte ga preljevom po želji i poslužite. 

Napomena

Ako želite dobiti lijep ljubičast preljev kakav sam ja željela, a nisam dobila samo pomiješajte 1 bjelanjak s 80 g šećera u prahu i 1 žličicom sirupa od borovnice. Meni je kuglof najbolji s preljevom od tamne čokolade i svježim borovnicama. 

Fotografije: Cellulite Factory

2022-06-17

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Za one željne znanja: Amaury Guichon organizira novi masterclass

Sljedeći članak :

Vodič za izradu sočnog kolača s voćem: evo kako da vam uvijek uspije

Povezani članci

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Jedva čekamo isprobati ovo savršenstvo: mak kocke s limunom

Jedva čekamo isprobati ovo savršenstvo: mak kocke s limunom

Slatkopedija 15 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!