• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Čokoladne tortice

Čokoladne tortice

Kate Bošković 05 stu 2017 Recept tjedna Leave a comment

Današnji dan odlučili smo zasladiti izvrsnim čokoladnim torticama koje osvajaju i izgledom i okusom.

Potrebno
Za tijesto
  • 250 grama brašna
  • 40 grama kakaa u prahu
  • 125 grama maslaca
  • 100 grama šećera
  • 1 jaje
  • malo soli
Za kremu
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 200 grama čokolade za kuhanje
  • 50 grama maslaca
I još
  • čokolada u prahu
Priprema

Maslac izvadite iz hladnjaka i ostavite ga neko vrijeme na sobnoj temperaturi da omekša.

S obzirom na to da se krema mora malo stisnuti u hladnjaku, krenite prvo s pripremom kreme. Slatko vrhnje zagrijte na laganoj vatri do samog vrenja pa ga prelijte preko čokolade koju ste razlomili na kockice. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu. Ovoj smjesi dodajte 50 grama omekšalog maslaca i miješajte dok se sasvim ne rastopi. Dobivenu kremu prekrijte aluminijskom folijom i stavite je na nekoliko sati u hladnjak.

U jednoj posudu prosijte suhe sastojke za tijesto i dobro promiješajte, a u drugoj pjenasto izmiješajte 125 grama omekšalog maslaca sa šećerom. U to dodajte jedno jaje pa sve dobro izmiješajte. Ovoj smjesi postepeno dodajte suhe sastojke i umiješajte jednolično tijesto. Tijesto oblikujte u ravni disk, umotajte prozirnom folijom i ostavite oko sat vremena u hladnjaku.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljate ga na debljinu od pola centimetra pa kalupom režite krugove i složite na lim koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite kekse na temepraturi od 180 stupnjeva nekoliko minuta (najviše sedam). Jednom kad su gotovi, keksi moraju ostati mekani jer će u dodiru sa zrakom otvrdnuti. Ispečene oblike ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi.

Izvadite kremu iz hladnjaka pa je mikserom na najvećoj brzini dobro izmiješajte.

Kremu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim otvorom pa je nanesite na sredinu jedne polovine ispečenog keksa. Poklopite drugom polovicom, lagano pritisnite, zaokrenite u smjeru obrnutom od smjera kazaljke na satu i pospite čokoladom u prahu.

Ove se tortice moraju čuvati u hladnjaku do samog posluživanja.

Napomena

Kako vam se tijesto prilikom valjanja ne bi lijepilo za radnu površinu ili valjak, stavite ga između dva lista papira za pečenje ili dvije prozirne folije pa ga zatim  razvaljajte.

Ovi se keksi mogu raditi i u drugim oblicama, prema vašoj želji.

Od ove količine dobije se 35 gotovih keksića (70 polovica).

Fotografije: Kate Bošković

[print_link]

čokolada čokoladne tortice kate bošković krema recept tjedna slatki recept slatko vrhnje 2017-11-05
Tags čokolada čokoladne tortice kate bošković krema recept tjedna slatki recept slatko vrhnje

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Vodič kroz različite vrste krema u slastičarstvu

Sljedeći članak :

Osijek dobiva novu slastičarnicu

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!