• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Bez paljenja pećnice: imamo savršenu čokoladnu tortu za ljetna druženja

Bez paljenja pećnice: imamo savršenu čokoladnu tortu za ljetna druženja

Slatkopedija 31 srp 2023 Recepti Komentari isključeni za Bez paljenja pećnice: imamo savršenu čokoladnu tortu za ljetna druženja

Najljepši dio pripreme ove torte jest činjenica da nema potrebe za paljenje pećnice stoga je uvijek pravo vrijeme za isprobavanje ovog recepta koji nam dolazi sa stranice Nešto slatko by Katarina autorice Katarine Paoletić.

Sastojci
Podloga za tortu
  • 200 g mljevenog keksa (nekog finog, recimo sa aromom vanilije)
  • 180 g otopljenog maslaca
Kreme od tamne čokolade (prva krema)
  • 200 g tamne čokolade
  • 4 lista želatine (želatina u listićima)
  • 300 g vrhnja za šlag
  • 100 ml mlijeka
Krema od mliječne čokolade (druga krema)
  • 200 g mliječne čokolade
  • 4 lista želatine (želatina u listićima)
  • 300 g vrhnja za šlag
  • 100 ml mlijeka
Krema od bijele čokolade (treća, zadnja krema)
  • 200 g bijele čokolade
  • 4 lista želatine (želatina u listićima)
  • 300 g vrhnja za šlag
  • 100 ml mlijeka
Priprema
Podloga za tortu

Sve sastojke sjedinite kako biste dobili smjesu nalik krušnim mrvicama pa dobivenu smjesu utisnite u kalup veličine 24 cm. Stavite u hladnjak dok ne napravite prvu kremu.

Napomena: prije stavljanja kreme na obruč kalupa stavite masni papir kako bi vam kreme bile ljepše, urednije te kako biste obruč lakše skinuli prije serviranja torte.

Priprema krema

Čokolade otopite, a želatinu stavite u hladnu vodu na oko 10 minuta. Vrhnje za šlag izmiksajte (ne treba biti jako čvrsto). Mlijeko zagrijete kako biste u njemu otopili nabubrenu želatinu.

Sada u vrhnje za šlag dodajte otopljenu čokoladu pa želatinu i sve zajedno povežite. Stavite kremu na koru te ju stavite u hladnjak dok se ne počne stvrdnjavati. Tek kad je prva krema stisnuta, napravite drugu kremu po istom postupku, a nakon toga i treću, zadnju kremu.

Tortu ohladite i uživajte u njezinom savršenom okusu!

Fotografije: Katarina Paoletić

2023-07-31

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Alida Vadanjel o svom najnovijem slatkom projektu: „Za nas Cukerijera predstavlja tvornicu slatkog, kad iz nje izađete morate sa sobom ponijeti nešto slatko“

Sljedeći članak :

Slatko otkriće: konzumiranje čokolade može produžiti život

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!