Akcija #recimoimhvala: Iz Biberon cakesa poručuju: „Vjenčane torte nama nisu broj, one su nam vrata novog života“

Splitska slastičarnica Biberon cakes pridružila se akciji #recimoimhvala jer žele jednu mladenku riješiti slatkih briga kako bi na svoj veliki dan bila bezbrižna i imala osmijeh na licu, a njihov je tim spreman ispuniti baš svaku želju.

Priča o slastičarnici Biberon cakes, krenula je, kako kaže Ana Jelić, njihova glavna slastičarka, onako kako bi svaki ozbiljniji ručak ili večera trebali krenuti – od deserta. Slastičarnica je otvorena prije skoro deset godina, u sklopu poduzeća Biberon koji posluje već dvadeset i dvije godine. Njihova nit vodilja kroz sve ove godine je osmijeh, odnosno sreća jer kako kaže: „Svaki put kad vidite kolač, osmjehnut ćete se. Svako dijete, veliko ili malo, kada vidi tortu bit će sretno. Mi smo tu da stvaramo sreću, lijepe uspomene, ugodne trenutke, okupljamo najdraže i širimo osmjeh na licu.“

U početku Biberon cakes je bio malena proizvodnja s timom koji je u sebi gajio ljubav prema desertima, imao gomilu inspiracije i želio ponuditi samo najbolje, a do danas se, osim veličine proizvodnog pogona i broja slastičarnica, čemu su pridonijeli svi oni koji svakodnevno navraćaju u njihove slastičarnice, koji iz rođendana u rođendan rastu s njima i koji sve važne životne događaje obilježavaju njihovim tortama i kolačima, gotovo ništa nije promijenilo.

„Uložena ljubav prema onomu što radimo i kvaliteta namirnica i našeg rada je ono što  prepoznaju i cijene naši kupci jer svakoj slastici, kolaču ili torti pristupamo individualno, svakog našeg kupca poznajemo.“

Iako znaju broj izrađenih svadbenih torti, više ih ne broje. U njihovoj je arhivi desetak debelih mapi sa slikama tori, a za svaku tortu mogu reći kako su se zvali mladenci koji su je naručili, gdje se održala svadba, kojeg okusa je bila torta, jer kako kaže Ana: „Vjenčane torte nama nisu broj, one su nam vrata novog života i tako ih i radimo – svaku s punom pažnjom na svaki njen detalj.“

Ipak, postoje torte koje su im se posebno urezale u sjećanje pa su tako prije nekoliko mjeseci radili vjenčanu tortu za koju su mladenci rekli da je sve što oni žele da na torti budu dva lika iz crtića. „Crtićki gledano – prilično nespojiva dva lika, no ljubav nema granica – torta je ostavila sve bez daha! Ili torta u koju je pretočen duh naše tradicije – zvonik sv. Duje, a da nije već stotinu puta viđena izvedba torte. A kad već pitate, možemo izdvojiti i našu zlatnu tortu, iako je na prvi pogled izgleda jednostavno – ovakve torte traže poseban trud i vrijeme.“ – govori Ana.

Kada su izgled i okusi u pitanju, tu nema pravila. Ima mladenaca koji prate trendove pa žele torte koje nisu uobičajene za ovo područje,  ima onih koji traže tradicionalne torte, zatim onih koji žele romantične torte, ali i onih koji žele vjenčanu tortu izvan svih okvira. Budući da u Biberonu radi vrhunski tim slastičara i dekoratera koji redovito uče i usavršavaju znanje, nije im problem ispuniti svaku želju mladenaca.

Za kraj, Ana se osvrnula na njihovo sudjelovanje u akciji #recimoimhvala: „Htjeli smo se priključiti ovoj akciji jer je ona hvalevrijedan potez kojim i slastičari mogu dati svoj doprinos borbi protiv korone. Sve se može – samo treba htjeti. Mi želimo jednu mladenku riješiti slatkih briga, želimo da na svoj poseban dan ima osmjeh na licu – onaj s početka naše priče i da ju on prati cijelim putem kojim dalje kroči. Želimo reći hvala što ste tu uz nas, sad je red da mi budemo uz vas!“

Fotografije: Biberon cakes

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.